Školení před startem sezony jsou v plném proudu

Uplynulý víkend byl ve znamení několika školení před blížící se automobilovou sezonou. V sobotu 3. března proběhlo školení hlavních činovníků RZ a pořadatelských skupin rally v Janovicích nad Úhlavou. V zázemí běžně využívaném například při servisní zóně Rally Šumava se školili členové pořadatelských skupin. Každý takový pořadatel musí mimo běžné pořadatelské činnosti zvládat také činnosti na pozici traťového komisaře, vedoucího diváckého místa nebo rozhodčího faktu. Školení bylo proto zaměřeno na všechny tyto oblasti.

Souběžně se školením pořadatelských skupin běželo také školení hlavních činovníků RZ. Jejich příprava je náročnější, mimo teoretických znalostí z nejrůznějších oblastí absolvovali také praktickou část zaměřenou na zabezpečení různých situací na rychlostní zkoušce, i když pouze ve zmenšeném měřítku.
V neděli proběhly školení dalších disciplín, a to závodu automobilů na okruzích a do vrchu. Zatím co školení okruhové se týkalo jen činovníků, u závodů automobilů do vrchu bylo spojeno také s předsezonním školením jezdců. V odpolední části pro pořadatele byly probrány zejména bezpečnostní body, ale také problematika sportovních řádů a další. 
Školení pokračují i nadcházející víkend 10. a 11.3.2018 a vyvrcholí při Testovací RZ Žiželice, po níž následuje první letošní rally. 

Sdílet