Plzeňská trať hostila o víkendu závod European cup 250 ccm a naši junioři podávali skvělé výkony

Česká republika je v letošním roce zemí, kde vrcholí všechny světové a evropské šampionáty v kategorii juniorů do 250 ccm na ploché dráze. Tím prvním vrcholem bylo finále šampionátu starého kontinentu v Plzni. 


Závod si samozřejmě nemohl nechat ujít viceprezident evropské motocyklové federace a prezident Autoklubu ČR
Jan Šťovíček a mohl jenom chválit, což stejně jako všichni zúčastnění činil a děkuje plzeňským pořadatelům za perfektně připravený sportovní víkend.
Skvělé třídenní boje přinesli nejenom vynikající sportovní zápolení, ale i úspěch českým barvám. Ze sobotních semifinálových závodů se do finále kvalifikovali tři čeští jezdci, všichni skončili v první polovině startovního pole a loňský nejlepší Evropan v kategorii do 125ccm Jan Kvěch si ve vyšší kategorii připsal další skvělý úspěch. Lepší než on byl pouze Švéd Philip Hellström. Třetí skončil Dán Jonas KnudsenKvěchovi reprezentační kolegové Filip Šifalda a Petr Chlupáč obsadili se shodným bodovým ziskem osmé, respektive deváté místo.

Plzeňský závod ukázal, že na jaře uzavřená spolupráce mezi divišovskou Jawou a Autoklubem ČR přináší své úspěchy a to v kategorii, která nás těší nejvíce – v kategorii mládeže. „Evropský pohár juniorů je jedinečnou příležitostí pro srovnání výkonnosti mladých jezdců do 17 let z různých zemí a my je budeme i nadále podporovat i v rámci FIM Europe“ komentuje úspěšný plochodrážní víkend Jan Šťovíček.

Další souboje v této kategorii čekají mladíky v srpnu, kdy se představí v Praze a Pardubicích.

Sdílet