Ve Stříbře diváci zhlédli souboje čtyřkolek a sajdkár

Závodu mezinárodního mistrovství ČR sajdkár a čtyřkolek na jezdecky velmi oblíbené trati ve Stříbře přihlíželo 900 diváků. Třídu čtyřkolek ovládli jezdci startující v seriálu Mistrovství Evropy. První i druhou jízdu vyhrál německý jezdec Stefan Schreiber a ze Stříbra si odvezl zlatý pohár za první místo. V celkovém pořadí skončil na druhém místě Zdeněk Poláček a třetí Jiří Kašpar.


Napínavé závody s divácky velmi výraznou kulisou se odehrály ve třídě sajdkár. Do první jízdy nejlépe odstartovala posádka Petr Kolenčík/ Matěj Hejhal. Dvě kola odolávali náporu bratrů Víta a Jakuba Janouškových, jež se dostali do čela závodu na dalších osm kol. Poté se po nevydařeném startu ujali pozice lídrů bratři Tomáš a Ondřej Čermákovi. Pořadí v cíli bylo Čermáci, Janouškové, Kolenčík/ Hejhal. 
Druhý závod této třídy přinesl další napínavé momenty, kdy si diváci, kteří měli možnost sledovat každý metr přehledné tratě přišli na své. Od startu odjeli nejlépe Janouškové následováni posádkami Jakub Vejchoda/ Miroslav Zatloukal a Petr Kolenčík/ Matěj Hejhal. Čermáci v prvním kole byli na šesté pozici. Janouškové doslova letěli, protože věděli, že útok vedoucí posádky seriálu přijde. V jedenáctém kole se Čermáci probojovali až za záda Janoušků. Ze souboje, který trval sedm kol, diváci doslova šíleli. Cílem projeli Janouškové těsně před Čermáky a na třetím místě skončili Vejchoda/ Zatloukal. 
Celkové pořadí ze dvou závodů bylo následující – Janouškové, Čermáci, Kolenčík/ Hejhal. Gratulujeme!

Sdílet