Sobotní finále Mistrovství ČR v motoskijöringu bude v Dobřanech

Poslední závod šestidílného seriálu Mistrovství ČR v motoskijöringu „Orion Shiva KTM Cup 2017“ proběhne v sobotu 11. února 2017 v Dobřanech v Orlických horách. Podle slov pořadatele se připravuje kvalitní trať, které prospívá současné mrazivé počasí. Většina jezdců určitě v Dobřanech startovala a ví, že místní trať v prostorách autokrosového závodiště „U hradu“ bývá vždy zajímavá a velice rychlá. Závody na trati s délkou 1 okruhu 600 metrů bude natáčet i Česká televize pro pořad Svět motorů. V Dobřanech to tak bude už historicky 15. mistrovský motoskijöringový závod.
Sobotní závody definitivně rozhodnou o tom, která dvojice získá 19. mistrovský titul v motoskijöringu. Nejlepší výchozí pozici mají klášterečtí bratři Šrolerové, kteří mají na svém kontě celkem 87 bodů. Za nimi jsou Mohaupt s Hotovým (82 bodů) a Josef Mňuk s Filipem Langerem (77 bodů). Šrolerové tak mohou navázat na svoji sbírku mistrovských titulů z let 2005, 2006 a 2010. Ale nebudou to mít jednoduché. Mohaupt s Hotovým i Mňuk s Langerem se určitě jen tak nevzdají.
V Dobřanech se rozhodne i o vítězi Orlického poháru pro hobby jezdce. Po 4 odjetých závodech jsou na tom nejlépe Kylar s Majvaldem (68 bodů). Za určitých podmínek by je mohli předstihnout Lux s Fiedlerem (53 bodů) a vítězové Orlického poháru z roku 2015 Kavka se Sabotou (50 bodů).
Letošní zima motoskijöringu přeje a je to znát i na kvalitě výkonů všech startujících. A tak se diváci mohou těšit na nádherné závody. Pořadatelé v Dobřanech jsou známí svou pohostinností. V místním „Dřeváku“ bude dobře postaráno nejen o jezdce, ale i o diváky. Po závodě pak přijde chvilka slávy pro nejlepší. Vyhlášeno a oceněno bude 5 nejlepších jezdců a lyžařů jak v Mistrovství ČR, tak v Orlickém poháru. Tradičně bude vyhlášen „skokan roku“, nejlepší pořadatel a osobnost motoskijöringu. 

Sdílet