Informace k MS Side v Kramolíně

V Kramolíně u Nepomuka se o víkendu, 7. – 8. května 2016, opět sejde světová sidecarcrossová elita, aby se utkala ve druhém závodě jedenáctidílného seriálu Mistrovství světa. Pořadatelem je velice zkušený a mezinárodně výborně hodnocený AMK Nepomuk v AČR, klub s úctyhodnou sedmdesátiletou tradicí.
Držet si dlouhodobě vysoko nastavenou pořadatelskou laťku není jednoduché, vyžaduje to v podstatě celoroční úsilí. Jak probíhají přípravy na vrcholný podnik letošní sezóny, jsme se zeptali předsedy pořádající organizace Daniela Kroba: “Přípravy na MS se naplno rozjely až v tomto týdnu, dosud to byly jen takové ty běžné údržbové práce, někde něco opravit, natřít, atd. Ve spodní části trati, u kempu diváků, jsme zbourali starou salaš a udělali jsme prořez křovin, takže bude pěkně vidět z kempu přímo na trať. Také jsme trochu zvětšili pit-line.“
Jezdci MS SIDE za sebou mají úvodní závod v holandském Oss, kde letošní šampionát odstartoval před početnou diváckou kulisou na náročné pískové trati v neděli 10. dubna. Vedení v seriálu MS se po prvním závodě ujala belgicko-lotyšská posádka Adrieanssen – Daiders před nizozemskou dvojicí Willemsen – Beunk. Ti pochopitelně nebudou v Kramolíně chybět.
Legendární posádka bratří Rozehnalů loni oficiálně ukončila svou bohatou a dlouholetou kariéru, a tak bude kýžený úspěch české reprezentace především na bedrech momentálně nejlepší české sidecarcrossové dvojice Tomáš Čermák – Ondřej Čermák, která je po prvním závodě MS na pěkném sedmém místě. Ta se určitě bude chtít představit domácím fanouškům v tom nejlepším světle: „Před sezónou 2016 byla spousta otazníků. Všechny otázky však byly zodpovězeny už na začátku nového roku. Zdravotně jsme v plné síle, získali jsme od našich fanoušků zpět plnou podporu a v neposlední řadě obnovili spolupráci s našimi sponzory jak na odjetí domácích závodů MČR, tak všech podniků MS. Tuto sezónu pojedeme na motorce WSP – MEGA“ informují bratři Čermákové. „Na domácí podnik se moc těšíme. Bude to pro nás jistě jeden z nejnáročnějších závodů letošní sezóny, proto se snažíme stoprocentně připravit. Úvodní závod v Holandsku se nám povedl a v Kramolíně bychom chtěli bojovat o první pětku. Tak nám určitě přijďte zafandit!“ zve diváky na Grand Prix ČR Tomáš Čermák.
Na startu se v Kramolíně objeví hned osm českých posádek. „Bratři Čermákové by měli atakovat pódiová umístění, Černý s Musilem mají na to, být v TOP10. Do závodu je přihlášeno 56 dvojic, proto bude už nesmírně zajímavá sobotní kvalifikace. Bude to napínavá bitva o třicet postupových míst pro nedělní závod. Z našich posádek určitě mají ambice též bratři Vejchodové, Diblík s Gáborem a Pudlo s Hotovým“, poodkrývá startovní listinu a možné úspěchy českých posádek Přemysl Hájek, současný předseda Výkonného výboru FMS Autoklubu ČR, který ještě nedávno sidecarcross sám úspěšně jezdil.
Kdo si nebude chtít nechat ujít kvalifikační boje, bude mít možnost sledovat závody již v sobotu. První volný trénink je na programu v 10:00 hod. V neděli, 8.5.2016 pak začíná program MS v 8:45 hod. Jako doprovodné kategorie se představí motokrosoví veteráni na strojích starší výroby a tradičně bude též na programu závod veteránských sidecar, kde budou moci diváci obdivovat stroje i umění například legendárního a několikanásobného mistra světa Hansi Bächtolda ze Švýcarska se spolujezdcem Danielem Köppli. Z českých legend nebude v tomto závodě chybět Josef Peták s Petrem Lundákem se svou dobovou litrovou Kawasaki.
Kompletní časový harmonogram, aktuální startovní listiny a informace ohledně vstupného Vám přineseme ve druhé Tiskové informaci, která bude následovat v týdnu před závodem.

Sdílet