MČR Pohár historických vozidel jde do druhé poloviny

Mistrovství České republiky – Pohár historických vozidel je seriálem deseti klasických veteránských soutěží, ve kterých posádky historických automobilů i motocyklů bojují o cenné body. Mnohých soutěží Poháru se účastní nejen české, ale také posádky ze zahraničí. Vrcholem veteránského šampionátu je slavnostní vyhlášení, které se koná tradičně v klubovém domě Autoklubu České republiky v Praze.

Jednotlivé soutěže se navzájem liší nejen prostředím, ve kterém se konají, ale i náročností soutěžních úkolů. Přes nepříznivé vlivy posledních let – covid, vysoká cena pohonných hmot – zájem o mistrovství vzrůstá a pořadatelé jednotlivých soutěží přicházejí každým rokem s novými nápady, jak udělat veteránské jízdy zajímavější a atraktivnější.

Na první pohled poklidná atmosféra veteránských soutěží může velmi mýlit. V jednotlivých kategoriích se odehrává boj o body, i když ve velmi přátelském duchu. Pravidelní účastníci mistrovství se vždy těší na setkání a vznikají velmi přátelské vztahy, které trvají i mimo soutěžní sezonu.

Ta letošní je přesně v polovině, máme za sebou pět podniků. Ředitelství mistrovství zveřejnilo na stránkách seriálu výsledky jednotlivých soutěží. Najdete je vždy v přiloženém dokumentu soutěže zveřejněném v kalendáři, odkaz ZDE.

Jak probíhá šampionát, můžete sledovat v jednotlivých kategoriích ZDE. Tabulky budou průběžně doplňovány po dalších soutěžích.

Ve druhé polovině se Pohár historických vozidel přesune z kopcovitých tratí v okolí Rožnova a Zlína do rovinaté krajiny středních a jižních Čech. To však neubere na obtížnosti a atraktivnosti veteránských jízd. Můžeme se těšit i na náročnou Oldtimer Bohemia Rally v Mladé Boleslavi, která se jede tři dny a je zařazena mezi světové veteránské soutěže.

Přejeme všem účastníkům hodně štěstí, mnoho příjemných zážitků a přátelských setkání.

Za ředitelství MČR – Poháru HV František Čečil a Antonín Smažinka

Sdílet