Aktuality z 285. zasedání Prezídia Autoklubu ČR

V úterý 18. ledna 2022 se konalo 285. zasedání Prezídia Autoklubu České republiky. Na pořadu jednání bylo vyhlášení výběrového řízení na prodej motokrosového Areálu Jinín, aktuální informace prezidenta Autoklubu ČR a zprávy viceprezidentů.

Po schválení zápisů z minulých zasedání prezident Jan Šťovíček informoval o úspěchu Autoklubu ČR ve volbách nových orgánů Mezinárodní automobilové federace FIA. Připomněl, že Autoklub ČR byl první národní federací, která vloni v létě veřejně podpořila kandidaturu Mohammeda Ben Sulayema na post prezidenta FIA. Současný první muž FIA zahájil svou cestu za volebním úspěchem na Barum Czech Rally Zlín, která tak byla klíčovým bodem jeho kampaně. „Pozice Autoklubu České republiky ve FIA výrazně vzrostla, získali jsme místo v nejdůležitějším řídícím orgánu, Světové radě motorsportu. Je to vyvrcholení našeho úsilí, které nás stálo hodně času, zásluha vás všech. Beru to jako výsledek společné práce, za kterou vám moc děkuji. Dostáváme příležitost mnohem většího přístupu do vnitřních rozhodovacích procesů,“ uvedl Jan Šťovíček.

Prezídium v následujícím bodě projednalo podmínky výběrového řízení na prodej motokrosového Areálu Jinín. Jednomyslně bylo schváleno jeho vyhlášení s lhůtou podávání nabídek 30 dnů. Účastník výběrového řízení musí splňovat podmínky a požadavky, které Autoklub ČR stanovil. Informace o výběrovém řízení na prodej motokrosového Areálu Jinín ZDE

Viceprezident pro motocyklový sport Petr Moravec informoval o probíhající zimní sezóně, v ledové ploché dráze má Česká republika po letech světového finalistu. Pokud klimatické podmínky dovolí, je připraven domácí šampionát v motoskijöringu, obsahuje čtyři podniky.  Finalizují kalendáře jednotlivých disciplín, například v ploché dráze se počítá s navýšením závodů mistrovství světa a Evropy z loňska.

Jiří Valenta, viceprezident pro automobilový sport, připomněl závěr minulého roku, kdy kvůli mimořádným opatřením nebylo možné odjet některé podniky a uspořádat vyhlášení disciplín. V současné době se pilně pracuje na přípravě řádů, školení pro jezdce a pořadatele.

Viceprezident pro zájmovou činnost František Čečil shrnul novinky z veteránského hnutí. Letos se opět odjede desetidílný Pohár historických vozidel Asociace veteran car clubů AČR. V závěru ledna má v klubovém domě proběhnout školení krajských testovacích komisí.

Předseda Asociace caravan clubů AČR Vladimír Chomát informoval, že Národní sraz karavanistů letos proběhne ve dnech 27. dubna – 1. května v Mohelnici.

Evžen Erban, předseda Klubu závodníků veteránů, uvedl, že letos se vzhledem k současným epidemickým podmínkám uskuteční tradiční setkání členů pouze jednou, na podzim. Klub se snaží doplňovat stav novými členy.

Příští zasedání Prezídia Autoklubu ČR je plánováno na 1. března 2022.

Sdílet