Manuál pro akce s diváky schválen, anti-covid sady na cestě

Autoklub ČR z pozice nositele národní autority v oblasti motorsportu vyjednal se státními orgány podmínky, za kterých lze pořádat motoristické podniky za účasti diváků. A to i nad stanovený maximální počet osob shromážděných na jednom místě. Zásadním principem je rozdělení na sektory, a to od parkoviště přes příchod do diváckého prostoru pro návštěvníky, tak i pro závodní týmy, zázemí a organizátory. Návrh souboru preventivních protiepidemických opatření v uzavřených areálech i mimo ně byl schválen. Autoklub ČR nyní rozesílá manuály na jednotlivé organizátory a pořadatele. Zajistil rovněž pro všechny anti-covid sady s dezinfekčními gely, zásobou přípravku v barelech, dávkovači, a informačními tabulemi. Distribuce jednotlivým klubům již začala.

Ve druhé polovině května proběhla schůzka vedení Autoklubu ČR s Romanem Prymulou, jedním z tvůrců české strategie boje proti koronaviru. „Předložili jsme manuály na jednotlivé typy areálů a otevřených prostor, které s námi pan profesor probral a doporučil další postup. V minulých dnech jsme obdrželi informaci, že po zapracování připomínek byl náš návrh schválen,“ uvedl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR. Pořadatelé pod hlavičkou Autoklubu ČR tak mohou jako první pořádat sportovní podniky pro více než povolený počet osob shromážděných na jednom místě, a to právě díky principu rozdělení na sektory. „Po celou dobu koronavirové krize jsme sledovali situaci a se státními orgány projednávali způsob návratu do normálního stavu. Už v dubnu se nám podařilo prosadit otevření polygonů pro veřejnost, nyní máme potvrzeno pořádání podniků s diváky v uzavřených i otevřených prostorech,“ doplnil Jan Šťovíček.

Sezóna motoristického sportu se pomalu rozbíhá a Autoklub ČR nyní rozesílá manuály jednotlivým organizátorům. Soubor opatření počítá s řádným nošením roušek, zabezpečením čisticích a dezinfekčních prostředků. Ty spolu s informačními tabulemi zajistil také Autoklub ČR a nyní je distribuuje klubům. „Vše se zvládlo už před prvním podnikem, který proběhl poslední květnový víkend ve Vysokém Mýtě, byl to závod v miniracingu, jehož se zúčastňují především naše nejmladší motocyklové naděje. Anti-covid sady rozvážíme postupně všem pořadatelům, jak přibývají podniky v kalendáři,“ potvrdil Jan Šťovíček. Doplnil, že dezinfekční materiál s informačními tabulemi je určen i aktivním klubům, které se věnují obecné motoristické činnosti.

Dokumenty: (kliknutím na odkaz se otevřou v novém okně prohlížeče)

Aktuální opatření při pořádání sportovních akcí mimo uzavřené areály

Aktuální opatření při pořádání sportovních akcí v uzavřených areálech

Soubor opatření proti covid-19 Rally

Soubor opatření proti covid-19 Motokros, Autokros, Motokáry

Soubor opatření proti covid-19 Plochá dráha

Soubor opatření proti covid-19 Závody do vrchu, Enduro

Sdílet