CENTRAL EUROPE RALLY MÁ JASNÝ ITINERÁŘ

– Start v Praze na Hradčanském náměstí, rychlostní zkouška na Výstavišti v Holešovicích a cíl v německém Pasově.

– Na programu 18 rychlostních zkoušek o celkové délce přibližně 320 kilometrů, ve třech evropských zemích.

Praha – Po intenzivním plánování má premiéra Středoevropské rallye daný základní program. Fanoušci se mohou těšit na třídenní nelítostné souboje vozů WRC po náročných asfaltových rychlostních zkouškách ve třech zemích v srdci Evropy – České republice, Rakousku a Německu. Exhibiční start bude na Hradčanském náměstí, před kulisami Pražského hradu, ve čtvrtek 26. října 2023. Cíl v neděli 29. října v německém Pasově.

Po exhibičním startu v Praze a následné speciální rychlostní zkoušce ve čtvrtek 26. října na pražském Výstavišti, jsou naplánovány tři etapy s téměř 320 rychlostními kilometry a celkovou délkou zhruba 1 370 kilometrů. Vozy s vysoce účinnou hybridní technikou a stoprocentně bezfosilními palivy budou vyrážet na celkem 18 rychlostních zkoušek ze srdce rally v bavorském Pasově, kde také v neděli odpoledne 29. října projedou cílovou rampou.

„Kulisy pražského Hradu a rychlostní zkoušky na Výstavišti přinesou vysoce atraktivní podívanou. Píšeme historii světové rally v České republice a věříme, že přijede co nejvíc fanoušků nejen do Prahy, ale i na Šumavu, kde se pojede hned sedm rychlostních zkoušek na tradičních tratích v okolí Klatov a Vimperku,” říká Tomáš Kunc, generální sekretář Autoklubu České republiky.

Shakedown se bude konat ve středu 25. října nedaleko Pasova, kde při posledním testu v soutěžních podmínkách diváci poprvé uvidí zúčastněné posádky v akci. Po čtvrteční pražské části čekají piloty etapy o celkové délce téměř 140 kilometrů na Klatovsku, kde se budou také nacházet tankovací zóny a zóny pro výměnu pneumatik. Na programu bude také divácky velmi atraktivní rychlostní zkouška Čínov u Klatov.

Večer se týmy vrátí zpět do Pasova a v sobotu je zavede trať podél řek Dunaj a Inn na rychlostní zkoušky v rakouském Innviertelu a v Dolním Bavorsku. Tyto etapy se pojedou v blízkosti hraničního trojmezí, fanoušci ze všech hostitelských zemí tak budou mít závody na dosah ruky. Po šesti rychlostních zkouškách bude v neděli následovat finále se čtyřmi testy v rakouském Mühlviertelu a opět v Dolním Bavorsku. Cílová rampa a slavnostní vyhlášení vítězů je v plánu na brzké nedělní odpoledne.

foto: @wrc

Kontakt pro média:

CER Mediateam

Michael Kramp, T +49 221 957434-34, e-mail: media@centraleuropeanrally.eu.

CZE / CER Mediateam
Tibor Alföldi, T +420724143139, e-mail: talfoldi@centraleuropeanrally.eu.

ADAC e.V.

Oliver Runschke, T +49 89 76 76 69 65, e-mail: oliver.runschke@adac.de.

Sdílet