ROMAN STANĚK MÁ ZA SEBOU PREMIÉRU VE FORMULI 2

Český pilot Roman Staněk se o víkendu poprvé představil jako pilot Formule 2 v italském týmu Trident. V úvodním podniku v bahrajnském Sáchiru si mladý rodák z Valašského Meziříčí nejprve vyjel deváté místo v páteční kvalifikaci a v sobotním sprintu obsadil 13. pozici. Hlavní závod po nezaviněné kolizi nedokončil.

Ve sprintovém klání se otáčí startovní pořadí prvních deseti nejrychlejších jezdců kvalifikace, takže Roman Staněk startoval ze druhého místa. V průběhu závodu se nejdříve propadl na 9. pozici, potom se probojoval o dvě místa výše a sedmé místo držel téměř až do konce závodu. V posledních kolech mu odešly pneumatiky a přišel tak nejen o potřebný grip, ale také o několik pozic. Závod dokončil jako třináctý.

 „Start jsem měl dobrý, ale při přeřazení na dvojku mi to přestalo jet, proto ten propad na začátku. A aby toho nebylo málo, tak mi první tři kola nefungovaly optimálně brzdy, takže došlo k velkému probrždění v prvním kole. Pak už to bylo těžké. Musel jsem jet, co to šlo, protože na mě tlačili soupeři, ale gumy byly v závěru úplně hotové a vůbec mi to nedrželo. Můžu být rád, že jsem dojel do cíle,“ komentoval svůj první závod ve Formuli 2 Roman Staněk.

Do hlavního nedělního závodu startoval český jezdec italské stáje Trident jako devátý, podle umístění v kvalifikaci. Rychle získal několik pozic, ale během předjíždění francouzského Victora Martinse došlo ke kontaktu a Roman Staněk musel svůj poškozený vůz odstavit. Závod tak pro něho skončil velmi brzy.

Jediného českého pilota v seriálu závodů Formule 2 můžete sledovat už za dva týdny v Saudské Arábii.

Sdílet