KOMISE ZÁVODŮ DO VRCHU ZASEDALA V NÁMĚŠTI NAD OSLAVOU

V pátek 10. února 2023 se v Náměšti nad Oslavou sešli členové Komise ZAV společně s pořadateli domácích podniků. Na programu společného jednání bylo krátké zhodnocení loňské sezóny, a především příprava nadcházejícího ročníku MČR v závodech do vrchu.

 Komise ZAV projednala s pořadateli některé připomínky k jednotlivým podnikům MČR 2022 a plány na letošní rok. Mimo jiné jsme se zabývali přehodnocením maximální propustnosti trati v Náměšti nad oslavou a Ústí nad Orlicí. Po dohodě s pořadateli došlo ke snížení na 140 vozů na Zámeckém vrchu a na 120 vozů na Ústecké jednadvacítce,“ vysvětluje člen komise ZAV Aleš Gänsdorfer a doplňuje: „Dále jsme doporučili pořadatelům vyžadovat od přihlášených jezdců jejich požadavky na velikost plochy v parkovišti závodních strojů, což by mělo usnadnit organizaci této plochy.“

Do programu jednání bylo dále zařazeno několik bodů týkajících se organizace domácího šampionátu v závodech automobilů do vrchu. „Na naše první letošní zasedání jsme pozvali pořadatele, abychom mohli společně probrat jejich připomínky a podněty. Pro usnadnění práce organizátorů například sjednotíme vzhled startovních čísel, která budou navíc rozdělena podle jednotlivých kategorií. Pořadatele jsme seznámili s důležitými změnami v Národních sportovních řádech a Standardních propozicích naší disciplíny. Pro zjednodušení administrativních úkonů zavedeme do přihlašovacího systému formulář pro bezpečnostní výbavu. Pochopitelně jsme se také zabývali bezpečnostními záležitostmi podniků a posledním bodem bylo prvotní posouzení žádostí o přidělení reprezentační podpory na letošní rok,“ uvedl předseda komise ZAV Jan Koudelka.

ROZDĚLENÍ STARTOVNÍCH ČÍSEL NA ROK 2023

šampionát skupina startovní čísla poznámka
MČR kategorie II. 1 – 49 1 TRNKA Petr
MČR kategorie I. 50 – 99 51 RYBNÍČEK Marek
ČT kategorie I. 100 – 149 101 HLAVINKA Josef
MČR historická vozidla 150 – 199
MHCC 1 – 550 oranžová čísla

Komise ZAV připravuje na první březnovou sobotu školení jezdců a pořadatelů, na které bude navazovat Slavnostní vyhlášení Mistrovství ČR v závodech automobilů do vrchu za rok 2022. V plném proudu jsou také přípravy na úvodní letošní podnik, který proběhne 1. – 2. dubna 2023 na Autodromu v Brně.

Komise ZAV, e-mail: zav@autoklub.cz

Sdílet