Staněk v úvodu posezonních testů F2 zajel sedmý a osmý čas

Sezóna Formule 2 skončila tuto neděli a již dnes začalo posezónní testování s obměněným startovním roštem. Za tým Trident dostal šanci český pilot Roman Staněk, který v tomto týmu působil i ve Formuli 3 a bude s ním pokračovat i do dalších dvou testovacích dnů. Prvního dnu testů se zúčastnilo také 9 pilotů, kteří letos soupeřili s Romanem ve Formuli 3.

Staněk dokázal být dopoledne i odpoledne přesto, že se jednalo o jeho první zkušenosti s monopostem Formule 2, rychlejší než jeho týmový kolega, kterým je pro posezónní testování v týmu Trident Francouz Clément Novalak. Ten je již potvrzen u Tridentu pro následující sezónu a tuto sezónu jezdil ve Formuli 2 po boku Filipeho Drugoviche v mistrovském týmu MP Motorsport.
V ranní části se český pilot umístil s časem 1:37,018 na 7. místě a na vítězného Nora Haugera ztratil 0,197 vteřiny. Odpoledne se trať zrychlila a celé startovní pole se začalo zlepšovat. Staněk s časem 1:36,923 skončil 8. a na vítěze Richarda Verschoora z Nizozemska ztratil 0,528 vteřiny. Testy budou pokračovat i zítra a pozítří.

Romanův komentář:
„S dneškem jsem spokojený. Pracovali jsme na kvalifikačním a závodním tempu a pomalu se dostáváme tam, kde chceme být. To poslední zlepšení je ovšem vždy nejtěžší, ale opravdu si to užívám. Velký rozdíl mezi Formulí 3 a Formulí 2 je v hmotnosti auta a také v jeho chování. Třeba ve vysokých rychlostech je zde mnohem více přítlaku. Je tady spousta nových věcí, dnes jsem se třeba
učil pitstopy a celkově, jak to auto funguje, ale se vším mi pomáhá tým, kde se cítím skvěle. U týmu je navíc stejný manažer jako jsme měli v F3 Giacomo Ricci, který mi vše usnadňuje.”

Sdílet