Století ploché dráhy: Kalendář MS 2023 i s Prahou odhalen

Po sto letech od prvního plochodrážního závodu v roce 1923 oslaví současná generace hvězd tohoto sportu velké jubileum dalším velkolepým ročníkem závodů mistrovství světa. Od letoška se koná pod taktovkou společnosti Discovery Sports Events, která se snaží plochou dráhu co nejvíce zatraktivňovat a zvyšovat v rámci nové globální promotérské vize její popularitu a počet příznivců. Své místo v kalendáři Speedway Grand Prix 2023 zaujímá také SGP of Czech Republic na stadionu Markéta v Praze.

A scénář světových plochodrážních závodů v naší metropoli bude obdobný jako v letošním roce. Fanoušci se mohou opět těšit na dva závodní večery. V pátek 2. června 2023 se na břevnovské Markétě koná FIM SGP2 of Czech Republic, první závod třídílného juniorského světového šampionátu jezdců do 21 let. O den později, v sobotu 3. června 2023 se tady sjede světová elita Speedway Grand Prix 2023. Česká Velká cena je současným nejstarším podnikem světového šampionátu, v příštím roce se v Praze uskuteční již 29. ročník.

„Chtěl bych poděkovat všem místním organizátorům, se kterými jsme v roce 2022 vytvořili jeden tým a pozvedli tak zážitek z FIM Speedway na dráze i mimo ni pro jezdce, fanoušky i televizní diváky. Těšíme se, že v roce 2023 spojíme síly se všemi zúčastněnými stranami a připravíme další vzrušující sezónu,“ uvedl François Ribeiro, šéf Discovery Sports Events.

2023 FIM SPEEDWAY GRAND PRIX CALENDAR

April 29 – FIM Speedway GP of Croatia – Donji Kraljevec

May 13 – FIM Speedway GP of Poland – Warsaw

June 3 – FIM Speedway GP of Czech Republic – Prague

June 10 – FIM Speedway GP of Germany – Teterow

June 24 – FIM Speedway GP of Poland – Gorzow

July 15 – FIM Speedway GP of Sweden – Malilla

August 12 – FIM Speedway GP of Latvia – Riga*

September 2 – FIM Speedway GP of Great Britain – Cardiff

September 16 – FIM Speedway GP of Denmark – Vojens

September 30 – FIM Speedway GP of Poland – Torun

 

2023 SGP2 FIM SPEEDWAY UNDER-21 WORLD CHAMPIONSHIP CALENDAR

Friday, June 2 – FIM SGP2 of Czech Republic – Prague

Friday, June 23 – FIM SGP2 of Poland – Gorzow

Friday, September 15 – FIM SGP2 of Denmark – Vojens

Sdílet