Autoklub České republiky se představil na Olympu

V rámci Dětského dne Ministerstva vnitra ČR, který se v sobotu 10. září 2022 uskutečnil v prostorách OLYMP Centra sportu Ministerstva vnitra v pražské Stromovce, se Autoklub České republiky představil návštěvníkům společně s Klubem mládeže, BESIP a členem ACCR Czech Talent Teamu Filipem Salačem.

U expozice Autoklubu České republiky a Klubu mládeže mohli mladí zájemci o motorsport vyzkoušet stroje Akademie Racer Buggy, která je vstupní bránou do motorsportu. A bylo tady několik šikovných řidičů, možná budoucích závodníků, kteří si jízdu v buginách užívali. Mnohým se od volantu vyloženě nechtělo. Také řada děvčat našla v malých buginách zalíbení a zajímaly je veškeré informace o motorsportu. Autokrosovou Racer Buggy vyzkoušelo na čtyři desítky dětí.

V rámci doprovodného programu přijal pozvání český reprezentant a jezdec mistrovství světa silničních motocyklů Filip Salač. Filip se zúčastnil zajímavé besedy s návštěvníky, představil svoji disciplínu, motocykly, na kterých trénuje a závodí, a řadu zajímavostí ze své sportovní kariéry. Nechyběla ani autogramiáda, z níž si spousta fanoušků odnesla podepsané podpisové kartičky.

Autoklub ČR od letošního roku vykonává krajského koordinátora BESIP pro Prahu, pro děti i dospělé byl na Olympu připraven stánek s tématikou dopravní bezpečnosti, prevence nehod a správného chování všech účastníků silničního provozu. Zájemci si mohli vyzkoušet nebezpečnost omamných látek a alkoholu v dopravě prostřednictvím speciálních brýlí simulujících jejich užití. Hned vedle stánku BESIP se prezentovala dopravní policie.

Na programu dětského dne byly také ukázky techniky a ukázky zásahu Hasičského záchranného sboru České republiky. V prostorách areálu nechyběla ani Policie České republiky se svou technikou.

Sdílet