Jindřich Pešl ve FIA Academy Trophy skvěle!

Parádní vstup do seriálu FIA Academy Trophy nejlepších mladých motokáristů světa se podařil českému závodníkovi Jidřichu Pešlovi. Dvanáctiletý jezdec z Valašského Meziříčí, jenž byl pro tento závod vybrán jako zástupce České republiky, v belgickém Genku po víkendových bojích skončil na celkovém šestém místě a zapsal tak vůbec nejlepší český výsledek v historii!

Po Jindrově nedávném přechodu ze třídy MINI60 do vyšší OK Junior se jedná o velmi pěkný výkon mezi převážně staršímu a zkušenějšími soupeři. Výsledek je o to cennější, že všichni jezdci v Academy Trophy startují na stejné technice.

Na start v Genku se postavilo 54 jezdců z celého světa. Jindrovi Pešlovi se v Belgii na prvním podniku třídílného seriálu FIA Academy Trophy dařilo a s nejlepšími se držel prakticky po celý víkend. V pátečním kvalifikačním tréninku Jindřich zajel 6. nejrychlejší čas, v následných třech bodovacích jízdách zajel 2., 3. a 4. a celkově z toho bylo 4. místo. To znamenalo výbornou výchozí pozici na startu finále z druhé řady. Po dramatickém závodě nakonec dojel na osmém místě, po následných penalizacích soupeřů se posunul na parádní šestou pozici.

Zajímavostí a velkým příslibem do budoucna je fakt, že Jindřich zajížděl ve finále vynikající časy na kolo, v některých byl vůbec nejrychlejší z celého startovního pole. „Byl to těžký víkend, už v rozjížďkách to byla tvrdá práce a čtvrté místo pro finále jsem bral jako velmi dobré. Ve finále celkové šesté místo je výborné a je vzpruhou pro další závody, na které se rychle přesouváme na sever do Švédska,“ řekl po skvělém víkendu v Belgii Jindřich Pešl.

Spokojen musel být po belgickém dobrodružství i Jindrův otec, mechanik i manažer v jedné osobě Jaroslav Pešl. „Jsme v OK Junior stále teprve na začátku a učíme se. Takový výsledek určitě bereme a jsme spokojeni. Důležité je, že už v kvalifikačních rozjížďkách jsme drželi krok s úplným čelem a Jindra to pak hlavně dokázal prodat i v hlavním závodě,“ pochvaloval si povedený závodní víkend Jaroslav Pešl.

Další podnik, který Jindřicha Pešla nyní čeká, je závod jiného seriálu, kde startuje v závodním teamu BirelArt, a sice „Champions of the Future“ ve švédském Kristianstadu (19.-22. května). Kromě dvou výše zmíněných seriálů, tedy FIA Academy Trophy a Champions of the Future, jezdí Jindřich Pešl v letošní sezoně ještě podniky mistrovství Evropy, které jsou letos celkem čtyři. K tomu všemu ještě přičtěme mistrovství světa pro kategorii OK Junior, jež se pojede v polovině září v italském Sarnu.

Jak se Jindrovi povede v dalších závodech mezi nejlepšími motokárovými jezdci světa, můžete průběžně sledovat na oficiálním FB účtu JP Motorsport teamu nebo i na osobním instagramu Jindřicha Pešla.

Foto: Sportinphoto Photo Agency

https://www.facebook.com/jpmotorsport99

https://www.instagram.com/jindrapeslofficial

https://www.instagram.com/sportinphoto/

Sdílet