Konal se 49. Národní sraz karavanistů

Ve dnech 27. dubna až 1. května 2022 se v mohelnickém MoravaCampu konal 49. Národní sraz karavanistů. Pořadatelem byl Caravan Club Šumperk v AČR, osvědčený a velmi aktivní tým kolem předsedy klubu Jaroslava Mačáta. Slavnostní zahájení proběhlo ve čtvrtek odpoledne, doprovodný program ozdobilo vystoupení mažoretek. Došlo na předávání putovního poháru, který z rukou předsedy 1. Českého caravan clubu v AČR Emila Rady, který národní sraz pořádal vloni, převzal Jaroslav Mačát.

Zleva předseda Asociace caravan clubů AČR Vladimír Chomát, Emil Rada a Jaroslav Mačát

Bohaté vybavení kempu umožnilo pořádat hry pro děti a soutěže pro dospělé. Jako již tradičně, nechyběla bohatá tombola, do které vedle věcných darů od partnerů přispělo i vedení MoravaCampu víkendovým pobytem zdarma pro výherce. V sobotu večer proběhl ve zdejším stylovém baru Stolárna taneční večer. Pro zájemce pořadatelé připravili autobusový výlet s exkurzí na přečerpávací vodní elektrárnu Dlouhé Stráně, a pro ty, kteří si přivezli kola, byl zajištěn cyklovýlet.

Srazu se účastnilo 142 posádek, přijeli i hosté ze Slovenska, členové klubů karavanistů z Pezinku a Trenčína. Nejstarším účastníkem byl Josef Donát z 1. Českého caravan clubu v AČR, nejvzdálenějším Pavol Andel z Caravan clubu Pezinok.

Součástí slavnostního zahájení bylo ocenění nejaktivnějších členů klubů Asociace caravan clubů Autoklubu ČR, které předával František Čečil:

Caravan club Šumperk v AČR – Prášil Radek, Lošťák Ivo, Rýznar Miroslav

Caravan club Strážnice v AČR – Hájíček Jaroslav, Štugel Petr, Lockerová Hana

Caravan club Olomouc v AČR – Nájemník František

1. Český caravan club v AČR – Tomeš Bohuslav, Jun Miroslav, Nešetřil Václav, Šplíchalová Alena

Caravan club Pardubice v AČR – Klejch František, Sodomka Zdeněk, Štefánek Otto

 

 

 

 

Sdílet