V Portugalsku bodoval Polák i Terešák

Petr Polák, člen ACCR Czech Talent Teamu a jezdec JM Honda Racing Teamu, se v sobotním kvalifikačním závodě třídy MX2 kvalifikoval do závodu na 15. místě. Patnácté místo bylo skvělým ukazatelem toho, jak by se mohl nedělní ostrý závod vypadat. Návrat po zranění do Grand Prix ohlásil také Jakub Terešák z JD Gunnex KTM Racing Teamu. Ten se kvalifikoval jako devatenáctý.

Petr Polák byl po celou dobu první rozjížďky v první patnáctce, bojoval a předváděl krásné souboje. V polovině jízdy se dostal na 14. místo, které si udržel až do cíle a bral důležitých 7 bodů do hodnocení světového šampionátu. Jakub Terešák bral po dobrém výkonu osmnácté místo a tři body.

V počátcích druhé jízdy se Polák držel na místě třináctém, ale udělal chybu, která ho odsunula na 17. pozici. Vrátil se naplno do závodu a dokázal urvat jedno místo. Pod cílovou vlajkou projel jako šestnáctý před svým krajanem Jakubem Terešákem.

Polák získal za čtrnácté místo 12 bodů a v průběžném hodnocení třídy je sedmnáctý. První účast na mistrovství světa v sezóně 2022 přinesla Jakubovi 7 bodů. Další závod čeká české reprezentanty o víkendu 9. a 10. dubna v italské Pietramuratě. Spolu s nimi se na start postaví i další čeští reprezentanti a závodníci ve třídách evropských šampionátů EMX125 a EMX Open.

Sdílet