Polák zajel v Mantově výborný výsledek

Druhý závod FIM mistrovství světa v motokrosu MXGP v italské Mantově se výborně vydařil našemu reprezentantovi a členovi ACCR Czech Talent Teamu Petrovi Polákovi. V celkovém pořadí byl klasifikován jako čtrnáctý.

Závod jeho třídy MX2 doprovázelo několik zajímavých momentů, mezi které můžeme zahrnout i obrovský pád francouzského závodníka Toma Vialleho. Plný počet padesáti bodů a zlatý pohár získal v závodě Belgičan Jago Geerts, druhý skončil domácí Andrea Adamo a třetí Kay de Wolf z Holandska.

Český závodník atakoval nejlepší dvanáctku už od sobotní kvalifikace. V té bral čtrnáctou pozici. V prvním ostrém závodě skončil patnáctý a ve druhém třináctý. Určitou dobu však jezdil v TOP10. Petr ukazuje, že s kvalitním materiálem jde konkurovat i továrním pilotům.

„Neskutečný pocit, když dobře odstartujete a jste vepředu s pořádnými jezdci. Byl jsem trošku divoký a na závěr jsem neměl už žádnou energii. Mám obrovskou radost, že jsem mohl téměř 15 minut být v nejlepší desítce a učit se, jak to tam chodí. Velká škola! Pokračujeme dále s úžasnou skupinou lidí z JM Honda Racing,“ s nadšením vzkázal Polák. Zda se Petr ukáže na dalším závodě v Argentině prozatím tým nepotvrdil.

Sdílet