Filip Salač dvakrát v nejlepší pětce

V pátek odstartoval volnými tréninky program šestnáctého závodu letošního seriálu MotoGP, který se odehraje na italském okruhu Misano. Nechybí zde ani kategorie Moto3 se stájí CarXpert PrüstelGP, jejímž jezdcem je také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. Ten zahájil víkend třetím místem v odpoledním tréninku, odpoledne byl pátý.

První trénink znamenal pro Filipa skvělé třetí místo a spokojenost s rychlostí. Ve druhém tréninku jezdce potrápila mokrá trať, to však Filipovi vyhovovalo a nebýt drobném pádu v posledním rychlém kole, mohl být nejrychlejší. I tak jsou výsledky z pátečních tréninků velmi dobré a v týmu panuje spokojenost.

„Pátek se podařil. Celý den se jelo na mokru. Ráno jsem začal pozvolna, abych si zvykl na tuto motorku a ke konci jsem trošku tlačil. Bylo z toho třetí místo a docela dobrý pocit s motorkou. Odpoledne byla trochu větší voda na začátku i když pak ke konci už se to vyházelo. Držel jsem se celý trénink okolo třetího místa. Když všichni začali zrychlovat, tak jsem také zrychlil a podařilo se mi zajet docela slušné kolo. Zbýval mi čas ještě na jedno rychlé kolo, tak jsem to zkusil, zrychlil jsem hodně na prvních dvou sektorech, byl jsem dokonce v červeném, že bych mohl být první, ale ve třetím sektoru jsem zabrzdil trochu později, než byl limit a zavřel se mi předek. Naštěstí pád byl malý, motorce se nic nestalo, jen odřená kapota. Já jsem také v pořádku. Škoda, že jsem kolo nedojel, mohl jsem dnes vyhrát, ale nevadí. V sobotu bude asi jiné počasí, jsem spokojený, tým odvádí skvělou práci a už se těším na kvalifikace,“ okomentoval první den Filip Salač.

Páteční program je tedy pro jezdce kategorie Moto3 minulostí. V sobotu dopoledne se rozhodne o přímých postupujících do Q2, ostatní jezdci budou muset zabojovat v Q1. Jaké místo na gridu český zástupce získá pro start do nedělní velké ceny, to se dozvíme v sobotu odpoledne.

Sdílet