Dnes a zítra se konají parlamentní volby

Vážení členové, milí autoklubáci,

dnes a zítra se konají volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Budou o vývoji naší země v příštích letech a jaké budou přijímány zákony, z našeho pohledu hlavně kterým směrem se bude ubírat dopravní legislativa a doprava vůbec. Pro Autoklub České republiky jsou vztahy se státními orgány velmi důležité. Máme totiž na co navazovat, připomenu pomoc Autoklubu nové republice při instalaci prvních dopravních značek v Československu na státních silnicích, vydávání celních triptyků z pověření ministerstva financí, ale i první projekt dopravní výchovy pro děti Hodinky bezpečnosti ve spolupráci s dopravními strážníky.

Zejména v posledních letech se spolupráce se státními orgány opět velmi úspěšně rozvíjí. Jsme hrdí na to, že jsme důležitým partnerem dopravní policie, ministerstva dopravy, BESIPu a dalších institucí. Projekty Autoklubu ČR na poli zvyšování bezpečnosti silničního provozu jsou velmi dobře hodnoceny a ze strany státu získávají vysoké uznání.

Udržovat harmonické vztahy se státními orgány nám všem ostatně ukládá i Etický kodex Autoklubu ČR. O směřování státu budou rozhodovat i letošní parlamentní volby. Samozřejmě nebudu psát volte toho či onoho, Autoklub ČR je jako spolek politicky neutrální. Chci vám jen připomenout, ať jdete k volbám a využijete svého hlasu. Sami víte, komu ho chcete dát a proč. Určitě máte na zřeteli, jak se který politik staví k motorismu, motoristickému sportu a všem dalším aktivitám, které pod Autoklubem ČR rozvíjíme. Nakonec o tom průběžně informujeme zejména prostřednictvím našich sociálních sítí. Myslete prosím na to, protože jde o budoucnost nás všech.

Děkuji vám, se srdečným pozdravem

Jan Šťovíček

prezident Autoklubu ČR

Sdílet