Dahlie Rallye karavanistů se letos konala v Polsku

Ve dnech 2. – 5. září 2021 se uskutečnila v Polsku 24. Dahlie Rallye, setkání karavanistů čtyř států. Polska, České republiky, Slovenska a Maďarska. Letošním pořadatelem srazu byl Polski Zwiazek Motorowy (PZM), který zajistil kemp v centru Podlesice v krásné oblasti Krakovsko- čenstochovské pahorkatiny.

Na zahájení přivítali účastníky zástupci vedené Dahlie Rallye, ředitel Lubor Kotras, viceprezident Darius Jajko, ředitel srazu Marcin Turko a Piotr Pelka.

Minutou ticha byla uctěna památka českého zakladatele Dahlie Rallye, pana Zdeňka Vaňury z Rožnova pod Radhoštěm, který nás vloni opustil. Za Asociaci caravan clubů AČR byla organizátorům předána kazeta s historickými znaky Autoklubu ČR.

Pořadatelé měli připravený velmi pestrý večerní program s folklorní skupinou, i ostatní večery byly zasvěceny hudbě, tanci a zpěvu. V dalších dnech si každý mohl z pestré nabídky vybrat dle svých fyzických možností. Autobusový výlet na tři hrady Ogrodzinec, Bobolice a Mirow, nebo pěší do 2 km vzdálené jeskyně Jaskinia Glebova. Během pobytu různé soutěže, cyklovýlety, přehlídky, nabídka regionálních farmářských výrobků, prodej kempinkových potřeb.

Každý den v 8 hodin kemp probudila ze spánku znělka oblíbených skladeb čtyř států, za Českou republiku legendární Škoda lásky. Letošní Dahlie Rallye počasí přálo, o to byly zážitky bohatější a barvitější. Na závěrečné rozloučení měl PZM připraven krásné poháry a dárkové balíčky za účast v různých soutěžích během roku pro kluby, jednotlivce i děti. Oceněn byl nejmladší a nejstarší účastník. Úplně na závěr byl předán putovní čagan a valašský klobouk zástupci České republiky, panu Chválovi, kteří budou pořádat setkání v roce 2022 v kempu Konopáč.

Na čagan byla zavěšena další vyšívaná stuha PZM, který letošní pěkný sraz pořádali. Patří jim velký dík, neboť vše proběhlo bez problémů a ke spokojenosti všech účastníků.

Dahlie Rallye 2021 se zúčastnilo z ČR 13 posádek, 6 posádek z Maďarska, 15 ze Slovenska a 95 z Polska, celkem 313 osob.

Vladimír Chomát, předseda Asociace caravan clubů AČR

 

 

Sdílet