Filip Salač zahájil víkend druhým místem

Dnes odstartoval volnými tréninky program třináctého závodu letošního seriálu MotoGP, který se odehraje na španělském okruhu Aragón. Nechybí zde ani kategorie Moto3 se stájí CarXpert PrüstelGP, jejímž jezdcem je také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. Ten zahájil víkend skvělým druhým místem v dopoledním tréninku, odpoledne byl šestý.

Závodní týden zahájil Filip testem silného motocyklu Yamaha R1, který má objem 1000 ccm. Nyní ho tedy čekal návrat na slabší motocykl a šance zúročit nově nabité zkušenosti. První trénink Filip zahájil skvěle a nad jeho síly byl pouze Gabriel Rodrigo. Odpolední trénink znamenal pro českého reprezentanta opět zajíždění stabilních časů, výsledkem byla pěkná šestá pozice.

„Dnes byl super den. V prvním tréninku jsem byl druhý, ve druhém šestý. Celkově jsem spokojený, nedělali jsme velké změny na motorce z prvního do druhého tréninku, to je fajn. Ještě je tam hodně prostoru pro zlepšení, ale jsem rád, že dokážu jet stabilní kola i sám. Hodně mě to baví, dlouho mě to nebavilo jako teď, s motorkou si hraji, je to asi trochu i kvůli tomu, že jsem měl v pondělí test v Brně na Yamaze R1, tedy objemu 1000 ccm. Jsem pozitivně naladěný, tým pracuje skvěle, takže jsem moc rád a už se těším na zítra,“ okomentoval první den Filip Salač.

Páteční program je tedy pro jezdce kategorie Moto3 minulostí. Zítra dopoledne se rozhodne o přímých postupujících do Q2, ostatní jezdci budou muset zabojovat v Q1. Jaké místo na gridu český zástupce získá pro start do nedělní velké ceny, to se dozvíme v sobotu odpoledne.

Sdílet