Veteráni Valašskem 2021 skončili na Salaši

O tom, jak kvalitní soutěž pro historická vozidla umí uspořádat rožnovští pořadatelé, se v plné míře přesvědčili účastníci veteránské jízdy Veteráni Valašskem 2021, dalšího podniku Mistrovství ČR Poháru HV.

Autoklub Rožnov pod Radhoštěm využil pro zahájení soutěže svůj nově zadaptovaný areál, kde čekalo na účastníky příjemné ranní občerstvení s pověstnými frgály a kávou. Trať pak vedla po klikatých horských silničkách, podél kterých posádky čekaly soutěžní úkoly a také úžasné pohledy na kouzelné Beskydy. Pořadatel záměrně volil místa, ze kterých se účastníci jízdy mohli pokochat panoramaty nádherné krajiny.

O náročnosti soutěže se přesvědčili někteří účastníci, kteří nevěnovali řádnou pozornost přípravě svých strojů a pak museli opakovaně opravovat benzinovou soustavu svého vozidla za pobavené pozornosti ostatních kolegů. Nakonec všechno dobře dopadlo a nešťastná posádka se doplížila i do svého domova. Doufáme, že pravidlo, že závody se vyhrávají v garáži, už dorazilo i do Zlína a příští rok bude všechno, jak má být. 😉

Rožnovský klub spolupracuje s kluby podobného zaměření ze svého okolí a také s muzeem v Kopřivnici, které vyslalo do soutěže svého reprezentanta.

Cíl soutěže byl v samém středu historické a útulné obce Hutisko-Solanec a vyhlášení proběhlo v místní rázovité restauraci Penzionu na Salaši. Do Rožnova přijelo celkem 56 vozidel všech kategorií.

Dobrá organizace, plynulý průběh soutěže a úžasné prostředí jsou zárukou, že v budoucnu se můžeme těšit na další ročníky této veteránské jízdy.

Vítaným zpestřením byla ukázka trialu, kterou předvedl v Hutisku na náměstí teprve jedenáctiletý Tadeáš Mikunda z Autoklubu Rožnov pod Radhoštěm. Tadeáš se pravidelně velmi úspěšně zúčastňuje mezinárodních závodů v trialu se skvělými úspěchy.

„Snažili jsme se, aby se soutěž líbila a všichni byli spokojeni,“ zhodnotil na závěr ředitel soutěže Arnošt Turča (na snímku vlevo). To se celému kolektivu pořadatelů opravdu povedlo a je třeba jim za to upřímně poděkovat!

František Čečil

 

Výsledky soutěže:

Motocykly do roku 1945

Jan Jankejech, Jawa 250 special , r.v. 1939

Motocykly od 1946 do 1970

Bronislav Trusík, Matchless  G80S, r.v. 1954

Motocykly od 1971

Jiří Eliáš, Jawa 350 Californian

Automobily do 1945

Jaroslav Smrček, Tatra 54, r.v. 1932

Automobily od 1946 do 1970

Tomáš Cieslar, Ford Mustang, r.v. 1967

Automobily od 1971

Rostislav Kempný, VAZ 2101, r.v. 1977

video ze soutěže:

 

Sdílet