Kryštof Kouble ve švédském Skövde spokojený

Čtvrtý podnik tohoto seriálu se o uplynulém víkendu přesunul na sever do švédského Skövde.
Jezdci se sem přesunuli z estonské Saaremy, kde se odjel třetí podnik tohoto seriálu.
Po náročném písčitém terénu, vysokých tropických teplotách, které v Estonsku celý týden převládaly, se jezdci těšili na sever.
Pořadatel připravil okruh o délce 80 km s třemi měřenými rychlostními zkouškami. Co test, tak jiný podklad. Extrémní vložka se jela na místní sjezdovce poblíž centra města. Podklad byl travnatý a nejvíc podobný tomu co se jezdí u nás. Zde se i odjel páteční prolog, který je nedílnou součástí seriálu MS enduro. Je to show pro diváky, kde proti sobě paralelně startuje dvojice jezdců. Výsledný čas se pak započítává jako první měřený test prvního dne soutěže. Druhou měřenou zkouškou byl enduro test. Jezdci ho jezdili přes osm minut. Byl hodně technicky náročný. Podklad byl hliněno-písčitý, ale ne jako v Estonsku. Zde se do písku přimíchaly volné kameny, které se neustále v písku vyhrabávaly a prosévaly. Náročnost tohoto testu ztěžoval prach, který se po projetí jezdců pomalu rozplýval a usazoval. Třetím testem byl cross test, který byl dlouhý přes jedenáct minut. Jel se v lomu, kde se těží kámen na výrobu cementu. Tento test byl hodně náročný. Střídaly se zde rychlé pasáže s náročnými skalnatými úseky v podobě výjezdů a sjezdů. S odstartováním prvního jezdce se v lomu zvedl oblak šedivého prachu a usadil se až dlouho po projetí posledního jezdce cílem.
Na start švédské světové soutěže se postavil český reprezentant člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky a Dukly Praha Kryštof Kouble. V barvách Sherco Factory Racing Teamu v sobotu skončil v absolutním pořadí Junior na 9. místě a ve třídě Junior 2 mu pódium uteklo o pár vteřinek. Opět bral to méně oblíbené podpódiové umístění. Nebylo to pro Kryštofa zklamání. Dal do toho vše a byl to souboj ve vteřinách do poslední chvíle. „Bedna neklapla, ale u mě velká spokojenost“. V neděli Kryštof Kouble od prvního testu nemohl najít ideální stopu a dostat se do tempa. Trať již byla hodně rozbitá a nebezpečná. V závěru dne bral světové body za 12. místo v absolutním pořadí Junior a ve své třídě Junior 2 body za místo osmé.
Po čtvrtém podniku MS enduro poskočil v seriálové tabulce na páté místo ve své třídě Junior 2.
Pátý a šestý podnik tohoto seriálu se odjede až v říjnu. Tuto jezdeckou pauzu Kryštof vyplní podnikem evropského šampionátu, který se jede u nás v ČR a na přelomu srpna a září je nominovaný do českého World Trophy Teamu spolu s Jaromírem Romančíkem, Jiřím Hádkem a Adolfem Živným na nejprestižnější soutěž roku a tou je Mezinárodní motocyklová šestidenní soutěž. Tato tzv. motocyklová olympiáda se odjede v italském Rivanazzano Terme v provincii Pavia v italském regionu Lombardie.

Sdílet