ČERVNOVÉ ZASEDÁNÍ KOMISE OFF-ROAD

Ve středu 9. června 2021 proběhlo zasedání Komise off-road AČR, které proběhlo formou prezenčního zasedání. Komise vzala na vědomí zprávy z Prezídia Autoklubu ČR, Výkonného výboru automobilového sportu Autoklubu ČR i Komise off-road FIA.

Komise se dohodla na schválení upraveného kalendáře sezony 2021 společně s předáním cen za sezonu 2020. Závod RacerBuggy v Dobřanech 12. června byl doplněn o předání cen z loňského roku. Vyhlášení vítězů rallycrossu v roce 2020 proběhlo o dva týdny později v Sosnové. Autocrossaři si převzali své ceny za loňský rok o uplynulém víkendu v Nové Pace.

Dále byl komisi představen FIA projekt Cross Car Academy Trophy, kde z přihlášených kandidátů byl vybrán Stanislav Brousek, který se bude účastnit vybraných závodů Mistrovství Evropy v autocrossu. Komise dále provedla dle stanoveného klíče rozdělení finančních prostředků na reprezentaci České republiky v disciplíně autocross a rallycross pro rok 2021.

Komise též vzala na vědomí zprávu o činnosti Střediska mládeže, rozpočet střediska na letošní rok a plán předpokládaných akcí. Autocross akademie se bude konat 21. – 22. srpna 2021 při závodě Mistrovství Evropy v Přerově. Následně druhé finální kolo Akademie proběhne po ukončení sezony společně s Rallycross Akademií.

Byla diskutována nabídka Livestream přenosu pro dané závody, přičemž finální rozhodnutí pro letošní sezonu náleží pořadateli jednotlivého závodu.

Sdílet