Druhý závod MMČR Flat Track ovládl Jiří Kraus

V sobotu 3. července pokračoval druhým závodem seriál Mezinárodního mistrovství České republiky v moderní disciplíně Flat Track. Ta pochází z USA a také u nás v České republice v poslední době nabírá na popularitě. Sobotní závod si dokonce kromě české špičky nenechali ujít ani jezdci Mistrovství světa silničních závodů motocyklů Filip Salač a Oliver König.

Mezi favority závodu samozřejmě patřil náchodský Jiří Kraus společně s Ervínem Krajčovičem nebo Kamil Peuker. Nechybí ani několik velmi rychlých zahraničních jezdců, a právě Němec Markus Jell se stal jediným z nich, který se dokázal probít na stupně vítězů. Vybojoval totiž stříbrnou pozici, když porazil účastníka mistrovství světa v této disciplíně Krajčoviče, ten se musel spokojit s bronzem, který uhájil před navrátilcem Janem Halbichem. Zasloužené vítězství si z Chabařovic odváží Jiří Kraus, kategorii Veterán ovládl Josef Frančů.

Pozornost byla kromě předních jezdců soustředěna také na Filipa Salače s Oliverem Königem. Z této dvojice byl nakonec úspěšnější König, který dokončil šestý. Sedmý Salač okomentoval své účinkování následovně. „Byl to můj první závod na flattrackové motorce, bylo to v rámci tréninku, protože většina jezdců MotoGP také trénuje flattrack. Poprvé jsem jezdil ve středu před závodem, motocykl mi půjčil Oliver König a docela mě to chytlo. Napadlo nás, že bychom mohli v rámci tréninku jet Mezinárodní mistrovství České republiky v Chabařovicích. Půjčil jsem si tedy motorku, v sobotu jsem na ní podruhé seděl a bylo to super, moc jsem si to užil, je to strašně zábavné. Sice se jezdí pořád dokola a jsou tam dvě levé zatáčky, je to ovál, ale v každém kole je to úplně jiné. To je na tom zábava. Na silniční motorce je nejdůležitější mít pod kontrolou zadní kolo. Na flattrackové motorce je to stejné, hodně to klouže a motorka jede pořád slidem. To nám na tom nejvíce dá a také fyzičku. Budu se účastnit i příštího závodu v Kopřivnici. Teď má seriál MotoGP dlouhou pauzu a jsem rád za každý event, kterého se mohu účastnit a budu tam držet řídítka motorky. Už se těším na další závod a doufám, že takhle nekonečná pauza rychle uteče a budeme zase závodit,“ řekl Filip Salač.

Další závod Mezinárodního mistrovství České republiky ve Flat Tracku se bude konat již v sobotu 10. července v Kopřivnici.

Foto: Czech Flat Track

Sdílet