Z Itálie si Kryštof Kouble odváží další světové body

Druhý podnik seriálu Borilli FIM World Championship se odjel  tento víkend v italském  Edolu nedaleko Bergama, které je známým centrem motocyklových soutěží. Italské soutěže se řadí mezi nejkvalitnější a zároveň nejobtížnější v Evropě, což se potvrdilo i tento víkend.
Pořadatel připravil okruh o délce 30 km, který se jel celkem čtyřikrát a v každém okruhu byly tři měřené rychlostní zkoušky enduro, cross a extrém test. Soutěže MS enduro jsou třídenní a začínají pátečním večerním prologem, ve kterém jezdci startují ve dvojicích a paralelně. Dosažený čas se započítává k sobotním výsledkům soutěže.
Jezdec ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu ČR a Dukly Praha Kryštof Kouble v pátečním prologu zajel čtvrtý čas v absolutním pořadí třídy Junior na motocyklu Sherco 300 2t. Vstup do sobotní soutěže nebyl moc příznivý. Nevyvaroval se chybám a pádům, a tak se musel spokojit s devátým místě ve třídě. V neděli se jelo již na značně rozbitých testech, které byly o proti sobotě podstatně náročnější, což kladlo velké fyzické nároky na všechny jezdce.
Kryštof skončil na pátém místě po krásných jezdeckých soubojích se svými soupeři. Několik sekund ho dělilo od čtvrtého místa.  Za tento víkend si připsal 18 bodů do celkového hodnocení ve své třídě Junior 2. Za tři neděle se světový šampionát endura přesune do Estonska na ostrov Saaremaa a následně pokračuje ve švédském Skövde.

Sdílet