Příprava českých nadějí na sezónu 2021

Nový sezóna se kvapem blíží s ní řada jezdců tak finišuje s přípravou. Mezi ty samozřejmě patří i členové ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Motokrosař Vítězslav Marek i jezdec trialu David Fabián v přípravě rozhodně nezahálí.

Jeden z nejúspěšnějších českých juniorských závodníků v jedné stopě se připravuje hlavně na domácích tratích. Loňský druhý muž kategorie 85 ccm našeho juniorského šampionátu se při přípravě specializuje na pískové tratě. Na novou sezónu tak bude zcela jistě dobře připraven bojovat opět o mety nejvyšší.

„Na zimní přípravu zůstávám v Česku. Na letošní sezónu se připravuji podobně jako na předešlé sezóny. Každý den chodím běhat nebo jdu na kolo. Kromě toho mám každý den cvičení s vlastním tělem. Také se snažíme co nejčastěji jezdit na motorce, protože to nic nenahradí. Přes zimu trénujeme převážně na písku. Trénuji hlavně v Čermné nad Orlicí, v Oseku a také často jezdíme do Pánova u Hodonína, kde je velmi náročná trať,“ okomentoval svou přípravu český motokrosový talent Vítězslav Marek.

David Fabián měl v loňském roce skvělou sezónu. Na mistrovství světa v trialu se v rámci kategorie 125 ccm stabilně pohyboval v nejlepší pětce a v to bude chtít v letošním roce ještě vylepšit. Jeho příprava probíhá ve Španělsku, kde trénuje s absolutní světovou elitou. Pro závody mistrovství světa i Evropy tak bude jistě velmi dobře připraven.

„Každý rok jezdím na zimní tréninky do Španělska, většinou v období prosinec až březen. Loni jsem odjel 19. prosince a vrátil se 9. ledna. Nyní jsem opět ve Španělsku v tréninkových oblastech Katalánska a chtěl bych zde zůstat trénovat do poloviny února. Španělsko je pro trénink ideální. Skvělé podmínky, jak terén, tak hlavně počasí. A samozřejmě největší přínos pro mne je možnost trénovat s nejlepšími světovými jezdci jako je třeba Toni Bou. Vidět je naživo mi dává hodně motivace k dalším tréninkům. Prioritou je pro mne učit se těžší a náročnější prvky, které trénuji v DSB pod vedením Davida Sancheze. To je vynikající trenér, který dostal na vrchol právě jezdce jako je Toni Bou nebo Jaime Busta. Zimní příprava je pro mne velice důležitá, protože chci být perfektně připraven na letošní sezónu. Pojedu závody MS a ME na motocyklu Beta Factory 125. V obou šampionátech chci bojovat o celkové pódiové umístění. Dále se budu účastnit Mistrovství Španělska v kategorii Junior, které začíná již v březnu a také závody MMČR v nejvyšší kategorii. Oba šampionáty pojedu na motocyklu Beta Factory 250,“ odhaluje přípravu i plány talentovaný český trialista.

Motokrosař Petr Polák se připravuje společně se švýcarským týmem hostettler Yamaha Racing na severu Španělska. V rámci zimní přípravy se začal připravovat na silnějším motocyklu o objemu 450 ccm, ale už nyní kombinuje trénink i s motocyklem o objemu 250 ccm, se kterým bude závodit ve třídě MX2.

Zimní příprava probíhá výborně, začali jsme těsně před Vánoci, kdy jsme se vrátili po posledním závodě v Trentinu na motorku. Trénink probíhal výborně, připravoval jsem se na čtyřistapadesátce na rozjezd, to bylo ve východním Německu. Na Vánoce jsem se vrátil zpátky domu a hned začátkem ledna do Belgie, kde jsme se začali připravovat tam na pár trénincích. Bohužel nám nepřálo počasí, tak jsme se museli přesunout do Španělska. V současné době jsme na severu Španělska, kde je počasí úplně výborné. Vždycky nám tady trošku sprchne, takže se nám vůbec nepráší. Je to tady úplně pecka a do toho mám tréninkový plán, od Petera Kartmanna a jeho společnosti Pekafit, kterému bych chtěl poděkovat. Ten mě připravuje po fyzické stránce. To je z prozatímní přípravy všechno. Chtěl bych poděkovat všem za to, že se toto může dít a můžu být součástí tohoto týmu, poděkování patří především Autoklubu České Republiky a ACCR Czech Talent Teamu,“ řekl ke své zimní přípravě západočeský Petr Polák.

Sdílet