Extraliga družstev přináší vyrovnané bitvy

První závod ve Slaném, který se konal 9. září, provázely technické problémy. Nejprve nastal problém s červeným světlem, které zastavuje závod a poté přestala fungovat kropička. Nakonec domácí Slané bylo týmem, který ovládl první extraligový závod. Patnáct bodů si v závodě připsal Polák Jakub Jamrog. O pouhý bod méně získal úřadující český mistr v jednotlivcích Eduard Krčmář. Deset bodů pro slánský výběr získal Zdeněk Simota a tři body přidal Jan Macek. Druhý skončil výběr z pražské Markéty, třetí AMK Zlatá přilba Pardubice a SC Interteam skončil čtvrtý.

Po necelém týdnu se závodníci postavili 15. září na start v Liberci. Největší boje se odehrávaly mezi průběžně vedoucí trojicí týmu. Tím nejúspěšnějším se stal tým AK Markéta Praha, kdy nejvíce bodů získal Petr Chlupáč následovaný Matiasem Nielsenem a dvojicí Jan Kvěch a Josef Franc. Jan Kvěch se na závěr dne postavil na start s Václavem Milíkem a dva nejlepší čeští závodníci tak rozhodli o vítězství svých týmů. Druhé místo tedy obsadili jezdci AMK Zlatá přilba Pardubice a třetí skončil výběr AK Slaný. Znovu čtvrtí skončili závodníci tým SC Interteam.

Hned ve středu 16. září se konal již třetí závod v pořadí. Na domácí půdě kralovaly Pardubice. Čtrnáct bodů připsal týmu Václav Milík. Devět přidal Anžejs Lebeděvs a Hynek Štichauer, který v letošní sezóně ukazuje, že je stále závodníkem, který mlže čeřit vodu. Pouhý bod přidal hostující Pavel Kuchař, který do cíle a pro zisk bodu musel půl kola běžet s motocyklem. Druzí v Pardubicích skončili Pražané, třetí AK Slaný a pátí jezdci týmu SC Interteam.

Vypjaté souboje a vyrovnané výkony mohou být pro plochodrážní fanoušky pozvánkou na další extraligové klání, které je plánované v úterý 13. října.

Sdílet