Jan Kvěch triumfoval v Divišově!

Na plochodrážní ovály v České republice, jako druhé zemi Evropy, se vrátily plochodrážní souboje o nejlepší jezdce kontinentu. Do středočeského městečka Divišova zamířilo v sobotu 1. srpna 2020 celkem sedmnáct juniorských jezdců z osmi zemí, aby bojovali o postup do finálového závodu Mistrovství Evropy juniorů.

Pořadatel zvládl všechny nástrahy včetně tvrdých hygienických pravidel přijatých proti šíření viru Covid-19. Přesto v pátek, doslova na poslední chvíli, vzhledem k obavám z následných restrikcí v mateřské zemi po návratu z České republiky, odstoupili ze závodu jezdci Lotyšska. Naštěstí měla domácí plochodrážní scéna připravena kvalitní náhradníky a startovní listina byla velmi rychle doplněna.

Naši příznivci tak mohli fandit ne jenom dvěma českým jezdcům, ale rovnou celému kvartetu. V doslova tropickém počasí si z této čtveřice pak tři jezdci vybojovali postup do závěrečných bojů šampionátu a nejlepší z nich Jan Kvěch závod dokonce vyhrál před Ukrajince Marko Levishynem a Polákem Wiktorem Lampartem. Mezi postupujícími jezdci jsou dále Petr Chlupáč a Daniel Klíma. Dva body chyběly k postupu Jan Macka. Již dnes je zřejmé, že Česká republika bude nejpočetněji zastoupenou zemí finálového závodu 12. září v maďarském Nagyhalaszi!

Fotografie: Vojtěch Zavřel

Sdílet