David Fabián boduje u nás i v zahraničí

Po dlouhé pauze se opět roztočila kola motocyklů v trialu. Mezinárodní mistrovství České republiky odstartovalo v Kramolíně u Nepomuku koncem června, druhý podnik byl v plánu o necelý měsíc později v Bochově nedaleko Karlových Varů. Na obou závodech nechyběl český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu David Fabián.

První dva české závody měly velmi kvalitní obsazení. Každé soutěže se účastnilo přes 100 jezdců s velkou účastí závodníků z Německa, Polska a Slovenska. Čtrnáctiletý David tak měl o tvrdou konkurenci postaráno, na svém motocyklu Beta Factory 250 s pneumatikami Dunlop odstartoval v rámci nejvyšší kategorii A a bojoval s nejlepšími českými a německými trialisty. Po pěkném výkonu v Kramolíně i v Bochově, kde  mu v sobotním závodě chyběl jen krůček k pódiovému umístění  ho jeho kvalitní a vyrovnané výsledky z těchto čtyř závodů řadí na průběžné 3.místo v seriálu. To je velmi dobrá vizitka českého talentu, který se nebojí prosadit ani v zahraničí.

Pobladura de las Regueras bylo místem konání prvního podniku po pandemii koronaviru pro soutěžící ve španělském šampionátu SPEA RFME CET 2020. Zde se David prezentoval skvělým 8. místem v kategorii Junior do 18 let při sobotním klání. O den později obsadil David ještě lepší 6. místo, které si tak drží také v průběžném pořadí španělského šampionátu. V dalších týdnech čeká českého závodníka nejen trénink, ale také další závody, kde se bude snažit ještě vylepšit své dosavadní postavení v jednotlivých seriálech.

Sdílet