Janík motorsport odstartoval do TCR Eastern Europe Simracing

Popularita virtuálního závodění v letošní sezoně vyletěla opravdu vysoko a ani náš tým v tomto trendu nechce být pozadu. Díky novému projektu s Autoklubem ČR ACCR Czech Talent Team jsme vstoupili nově do kategorie TCR, která se také nevyhnula pořádání virtuálních závodů a pod hlavičkou oficiálního promotéra šampionátu TCR byl vypsán šampionát – TCR Eastern Europe Simracing.

První závod TCR Eastern Europe Simracing proběhl v úterý 16. 6. 2020 na Hungaroringu a tým Janík Motorsport reprezentovala česká pilotka Gabriela Jílková, která náš tým bude v této esport sérii reprezentovat i po zbytek sezóny. Gábina má zkušenosti i v reálném motorsportu, ať se již jedná o testování, tak i závodní úspěchy, je čtyřnásobnou držitelkou ceny Elišky Junkové za nejrychlejší ženu v motorsportu.

První závod na Hungaroringu byl s virtuální sérií TCR pro všechny seznamovací, ale i tak naše pilotka ukázala svoji rychlost. V nabité konkurenci 25 vozů v kvalifikaci získala umístění v TOP10, a to znamenalo dobré vyhlídky do prvního závodu. Bojovnost a rychlý vůz se ukázaly jako správný recept na soupeře a před koncem závodu se Gábina probojovala na 3. místo absolutně. Třináct kol dlouhý závod ovšem nedokončila, když kousek před cílem nevystačila zásoba paliva jejího vozu a nadějný výsledek v TOP 3 musela přepustit svým soupeřům.

Do druhého závodu se startovalo na základě výsledků prvního závodu. Pětadvacetiletá pilotka se tak postavila na chvost startovního pole a chtěla zabojovat: „Z poslední příčky jsem se chtěla probojovat na bodované pozice, věděla jsem, že rychlost ve mně je a na postup ve výsledkové listině mám všechny předpoklady“. A taky se povedlo. Gábina se ve výsledku umístila na pěkném 10. místě absolutně a veze z Hungaroringu první body do hodnocení TCR Eastern Europe Simracing pro tým Janík Motorsport.

Další závody proběhnou zanedlouho, konkrétně 30. června na rakouském Red Bull Ringu a opět bude možné celý průběh sledovat živě na YouTube profilu promotéra TCR.

Sdílet