Aktuality z 263. zasedání Prezídia Autoklubu ČR

Ve středu 3. června 2020 se již po měsíci konalo další zasedání Prezídia Autoklubu České republiky. Důvodem častější frekvence jednání nejvyššího orgánu Autoklubu ČR mezi valnými hromadami je mimořádná situace spojená s koronavirem. I když minulé jednání, které proběhlo prostřednictvím online videopřenosu, bylo hodnoceno pozitivně, tentokrát se již členové Prezídia sešli na osobním jednání v Heinzově síni klubového domu.

V úvodu prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček informoval o výsledku jednání s Romanem Prymulou, do konce května náměstkem ministra zdravotnictví, o podmínkách pořádání sportovních motoristických podniků. „Oceňuji, že si na nás pan profesor udělal čas, byl velmi vstřícný a doporučil nám další postup. Už na jednání jsme připravili návrh manuálu pro účast diváků na závodech, který jsme dopracovali a nyní ho posuzuje komise ministerstva zdravotnictví. Výsledek bychom měli vědět v řádu dnů,“ uvedl Jan Šťovíček.

Prezídium se dále zabývalo přípravou XVI. Valné hromady Autoklubu ČR. Její termín zatím není znám, a to i z důvodů stále probíhající aktualizace kalendáře zasedání mezinárodních federací na podzim roku. Krajské konference by měly probíhat od poloviny října. V rámci přípravy na valnou hromadu byl schválen návrh změny stanov, kterou se konstituuje vznik Senátu, nového poradního orgánu prezidenta a Prezídia Autoklubu. Předseda Senátu se bude účastnit zasedání Prezídia s hlasem poradním. Dále byl schválen vznik komise esportu a návrh nového systému ustavování sportovních komisí.

Viceprezident pro motocyklový sport Petr Moravec se k zasedání připojil prostřednictvím videopřenosu, protože právě v tento den připravoval ve svých domácích Pardubicích první plochodrážní závody. „Jsem hrozně rád, že v sobotu proběhl první miniracing, o víkendu začne enduro. Pracujeme na nových kalendářích, potěšující je zájem jezdců o licence,“ podělil se s radostnými zprávami Petr Moravec. Viceprezident pro automobilový sport Jiří Valenta zmínil rušení podniků přesouvání na nové termíny. „Čekáme na rozhodnutí o podmínkách pořádání závodů, jsme připraveni na rozjezd komunikace s pořadateli. Červen bude ve znamení testování, proběhne slalom ve Zlíně, a od července snad začnou další disciplíny,“ uvedl Jiří Valenta. Viceprezident pro zájmovou činnost František Čečil vylíčil situaci ve veteránském hnutí, žádné oficiální akce se nekonají, majitelé historických vozidel se setkávají pouze v přátelských kruzích. Předseda Asociace caravan clubů Autoklubu ČR Vladimír Chomát informoval, že se uskutečnil první sraz karavanistů v Lednici, od poloviny června se chystají další.

Členové Prezídia se připravovali také na jednání s vedením Národní sportovní agentury, které je po obědové pauze čekalo ve Smetanově sále klubového domu.

Příští zasedání Prezídia Autoklubu ČR je plánováno na úterý 8. září 2020.

Sdílet