ACCR CZECH TALENT TEAM NIC NEZASTAVÍ 3. DÍL

Dlouhodobou prioritou Autoklubu České republiky je podpora talentované mládeže v oblasti motoristického sportu. Pro ty nejlepší z řad mladých závodníků širokého spektra motoristických disciplín je tady ACCR Czech Talent Team a právě jeho členů jsme se zeptali, jak v této těžké době pokračují v přípravách na další závody, nebo jak se udržují v dobré kondici. Optimismus a entuziasmus těchto nadějí českého motorsportu je opravdu nabíjející!

Velkým příslibem do budoucnosti českého trialu je bezesporu David Fabián. Ten bohužel začátkem března přišel o závod ve Španělsku a po návratu do České republiky jej neminula čtrnáctidenní karanténa. V té David opravdu nezahálel, na zahradě má tréninkové překážky a tak mohl pokračovat v případě na další podniky. „V době kdy je karanténa a omezen volný pohyb, natož možnost plně se věnovat mému sportu, jsou podmínky pro trénink a každodenní přípravu složitější. Mám obrovskou výhodu, že bydlíme v domě na vesnici kousek od lesa, takže když ráno vstanu, jdu si s mojí sestrou zaběhat. Pak si udělám snídani, většinou je to bílý jogurt s müsli a ovocem. Potom se musím věnovat škole a plnit domácí úkoly, které nyní dostáváme online. Tím že mám na zahradě malý tréninkový areál s překážkami, můžu jít každý den po obědě na motorku a trénovat zhruba 2 hodiny denně  podle počasí a vlastně nikam nevycházím a dodržuji omezení.  Po tréninku většinou ještě dělám servis na motorce a malé opravy. Doplním vitamíny nějakým ovocem a před večeří si jdu ještě zacvičit do domácí posilovny, kterou tvoří malá tělocvična v jedné z místností doma. Snažím se udržovat v kondici a být dobře připravený do budoucna,“ sdělil nám podrobně svou současnou přípravu mladý trialista.

Od března loňského roku je členem ACCR Czech Talent Teamu také plochodrážník Jaroslav Vaníček. Ten se dostal do podvědomí široké motoristické veřejnosti v roce 2018, kdy vyhrál prakticky vše, co bylo možné. Člen AK Markéta je velmi odhodlaný a nic nepodceňuje ani v přípravě na letošní sezónu. „Makám na své fyzické kondici, abych se udržel ve formě. Posiluji na hrazdě, na míči, dělám klasické cviky – kliky, dřepy, sedy a lehy. Do přírody jezdím na kole a chodím běhat. Také jezdím na jednokolce. Kromě toho chodím lézt po skalách, a když je prostor, tak i po stromech. Snažím se být v co nejlepší kondici připraven na sezónu. Psychicky i fyzicky se připravuji, abych předvedl co nejlepší výsledky,“ prozradil jezdec, který byl předloni dokonce pasován na Rytíře motocyklového sportu přímo od prezidenta Autoklubu České republiky Jana Šťovíčka.

Smolařem loňské sezóny mezi členy ACCR Czech Talent Teamu byl bezesporu Kryštof Kouble. Talentovaný jezdec endura si v jejím průběhu zlomil nohu a závodní rok 2019 pro něj tak poměrně brzy skončil. Přes absenci ve velké části sezóny se Kryštofovi podařilo v listopadu loňského roku podepsat smlouvu s továrním týmem Sherco a v plánu byla kompletní sezóna mistrovství světa 2020. Jak se připravuje na své tovární angažmá? „Zimní přípravu jsem ukončil soustředěním ve Španělsku, kde jsem se měsíc věnoval ježdění na motorce. Nad sezónou stále visí veliký otazník, ale věřím tomu, že se jí dočkáme. Do té doby nepovolím a stále na sobě makám. Aktuálně se pořád věnuji fyzické přípravě a také trénování na motorce. Mám u nás doma skvělé podmínky na ježdění. Co se týče destinace, hned za domem mám vyjeté tři endurové testy, kde nepotkám ani živáčka,“ uvedl ke své přípravě jediný zástupce endura v ACCR Czech Talent Teamu.

Tímto je náš krátký seriál o ACCR Czech Talent Teamu v době nouzového stavu u konce. Nezbývá než věřit, že se závodní sezóna brzy rozjede. Nepřestávejte tedy sledovat komunikační kanály Autoklubu České republiky a hlavně zůstaňte zdraví!

Sdílet