ACCR Czech Talent Team nic nezastaví 2. díl

Dlouhodobou prioritou Autoklubu České republiky je podpora talentované mládeže v oblasti motoristického sportu. Pro ty nejlepší z řad mladých závodníků širokého spektra motoristických disciplín je tady ACCR Czech Talent Team a právě jeho členů jsme se zeptali, jak v této těžké době pokračují v přípravách na další závody, nebo jak se udržují v dobré kondici. Optimismus a entuziasmus těchto nadějí českého motorsportu je opravdu nabíjející!

V loňském roce zaznamenal skvělý úspěch český motokrosař Vítězslav Marek. Ten se stal světovým šampionem v kategorii 65 ccm a měl v plánu se i na mezinárodní úrovni přesunout do třídy 85 ccm. Jak si udržuje kondici v průběhu nucené pauzy? V této neplánované přestávce se připravuji hlavně doma, abych si udržel kondici a byl jsem připravený, až znovu začne sezóna. Připravuji se hlavně běháním na páse, cvičením s vlastním tělem a k tomu dělám koordinační cvičení. Už se těším, až sezóna znovu začne,“ neskrývá své nadšení česká motokrosová naděje.

Úřadující juniorský mistr Evropy v rally Filip Mareš má za sebou v letošním roce již první start. Švédská rally byla jeho premiérovým závodem v kolotoči mistrovství světa a nevedl si vůbec špatně. Škodu Fabii R5 úspěšně dovezl do cíle a v průběhu zkráceného závodu zaznamenal viditelný progres. “Mám to štěstí, že bydlím na vesnici a kousek za barákem máme pořádný kus přírody. Téměř každý den vyběhnu do lesa a zacvičím si tam. Tolik naběháno, jako letos, jsem asi ještě nikdy neměl. A když je nevlídně, využiju menší posilovnu, kterou jsem si doma vybavil. Většinu času ale trávím přípravou věcí kolem závodů. Až to začne, chci být připraven,” upozorňuje soupeře i fanoušky semčický jezdec.

Velkou nadějí disciplíny supermoto je pro Českou republiku Jan Ulman. Nadějný závodník má za sebou zimní přestávku všech chutí. Díky svému narození 29. února mohl potřetí oslavit narozeniny, ale také se jeho cesta rozešla s dlouholetým trenérem Pavlem Kejmarem. Hodně trénoval v Itálii i Maďarsku a s testy nového motocyklu byl spokojený. Udrží si formu i v době karantény? „Bohužel je mi velice líto ze vzniklé situace ohledně tohoto viru, ale nic se s tím nedá dělat. Zimní příprava proběhla na motokrosových drahách v Itálii a Maďarsku, stačil jsem ještě otestovat nový motor pro supermoto na letošní rok. Na motocyklu jsem si zatrénoval a najednou – stop! Mám štěstí, že mohu i v této době držet každý den nějaká řídítka. Buď trénuji na trialovém motocyklu technické pomalé věci, nebo krotím pitbike. Co se týče fyzické kondice, snažím se denně makat dvě hodiny a dělám balanční cviky. Už by bylo potřeba nějaké zvolnění karantény, abych mohl jezdit i na kole. Uvidíme, jak se bude situace dál vyvíjet, ale kdybych měl zítra naskočit do závodů mistrovství Evropy, jsem připraven,“ odhodlaně tvrdí dvojnásobný evropský šampion.

V dalším díle našeho krátkého seriálu o ACCR Czech Talent Teamu v době nouzového stavu se dozvíte více o přípravách úspěšného reprezentanta v enduru Kryštofa Koubleho, nebo trialisty Davida Fabiána. Nepřestávejte tedy sledovat komunikační kanály Autoklubu České republiky a zůstaňte zdraví, ať se brzy společně sejdeme u závodních tratí.

Sdílet