Autoklub ČR zajistil rodině náhradní střechu nad hlavou

Autoklub České republiky nyní nabízí pomoc zejména seniorům. V okamžiku nešťastné události násobené koronavirovou krizí je připraven poskytnout pomocnou ruku všem potřebným. Tak se stalo v případě rodiny Vyoralových, kterým oheň úplně zničil byt. Po požáru měli pouze starý dvoumístný karavan, dcery musely spát u příbuzných. Díky Autoklubu ČR je rodina zas pohromadě. „Po domluvě s rodinou jsme zajistili prostorný obytný vůz se šesti lůžky a kompletním vybavením,“ uvedl prezident Autoklubu České republiky Jan Šťovíček. Obytný vůz se Autoklubu ČR podařilo získat díky kontaktům, které má v karavanistickém hnutí.

Příčinou požáru byla závada na elektroinstalaci. Plameny znamenaly zkázu pro jeden z podkrovních bytů, v němž bydleli manželé Ladislav a Eva Vyoralovi s dvěma mladšími dcerami. Ladislav je zdatný mechanik, renovuje a udržuje i rally veterány. S jedním z nich, krásnou audinou, replikou vozu bývalého elitního jezdce Lea Pavlíka, jezdí soutěže veteránů.


Vyoralovi oceňují každou pomocnou ruku. Počin Autoklubu České republiky, který přivezl a bezplatně poskytl obytný vůz, hodnotí jako mimořádně šlechetný čin. „Když někdo přijde doslova o střechu nad hlavou, teprve vidí, jak je důležité se do každého dalšího dne dobře vyspat a načerpat nové síly,“ poděkovala Eva Vyoralová.

Transparentní účet rodiny Vyoralových, na který můžete pomoci: 2401789072 / 2010

Lidé v okolí nabídli rodině Vyoralových pomoc i v podobě odstraňování následků požáru. Dobrovolnictví a sousedská výpomoc v takovýchto životních situacích spadá mezi výjimky v mimořádných opatřeních nouzového stavu vyhlášeného kvůli koronavirové pandemii. 

Sdílet