Pořadatelské skupiny a organizátoři rally jednali v Autoklubu

V pátek 10. ledna proběhla v budově Autoklubu ČR schůzka pořadatelských skupin rally a organizátorů rally. Úvodem byla zhodnocena činnost v roce 2019 a dohodnuty novinky pro činnost v roce 2020. Zejména při hodnocení uplynulých podniků měli organizátoři jednotlivých závodů i vedoucí jednotlivých skupin možnost si vyříkat vše, co třeba nefungovalo na 100% , vzájemně se mezi sebou podělit o zkušenosti a možnosti zlepšení.

Pořadatelské skupiny působí na celém území ČR, ve většině případů místně přísluší k nějaké rally, sdružují pořadatele a traťové komisaře. Najdou se i takové případy, že pořadatelská skupina působí v místě, kde se již rally několik let nejezdí, přesto se podílí na organizaci jiných závodů. Poslední dobou je pravidlem, že řada skupin působí v průběhu sezony při více rally , což s sebou nese větší zkušenost samotných pořadatelů a s tím související zvýšenou bezpečnost.

Toto setkání také současně odstartovalo dlouhou šňůru nejrůznějších školení před zahájením letošní domácí sezony v rally.

Sdílet