ZÁVOD V KAPLICI UZAVŘEL MOTOKROSOVOU SEZÓNU

V jihočeské Kaplici se odjel poslední letošní závod MMČR Juniorů. A v úplném závěru sezóny se ještě rozhodovalo o mistrovských titulech a dalším pořadí v konečném hodnocení, takže si diváci mohli za krásného počasí vychutnat velmi atraktivní finále.

50 ccm

Téměř jistým šampionem letošního roku byl před posledním závodem Maxim Zimmerman. Ten přijel do Kaplice s dvaadvacetibodovým náskokem a k zisku titulu mu stačilo ukořistit tři body. To se mu podařilo hned v první rozjížďce, kterou vyhrál a mohl tak předčasně slavit. Na druhém místě celkově skončil Jan Veselý a bronzovou příčku obsadil Josef Vrtal.

65 ccm

Velmi úspěšnou sezónu prožívá Vítězslav Marek. Po vítězství v ME ve třídě 65ccm a Junior World Cupu mu chyběly dva body k dalšímu, tentokrát domácímu titulu v „pětašedesátkách“. Víťa zvítězil v obou rozjížďkách a v této třídě neztratil za celou sezónu ani jeden bod. Vyhrál všechny letošní jízdy a zaslouženě se stává Mistrem ČR v 65ccm. Vicemistrem pro rok 2019 se stal Martin Červenka a druhým vicemistrem David Widerwil.

85 ccm

A zase Víťa Marek. Jedenáctiletý jezdec letos jezdil dvě třídy, přeskakoval z malé motorky na velkou a jel vždy dva závody, což bylo velmi náročné fyzicky i psychicky. A hned první sezónu na „pětaosmdesátce“ proměnil v mistrovský titul. Celkem má tedy čtyři cenné trofeje a to je naprosto unikátní výsledek v novodobé historii českého motokrosu. Stříbro z letošní sezóny patří Jiřímu Klejšmidovi a bronzovou pozici obsadil Jaroslav Katriňák.

125 ccm 2T

Pouhé čtyři body dělily prvního a druhého jezdce této třídy – Adama Kovacse a Jana Wagenknechta před posledním závodem sezony. O titulu se rozhodlo skutečně až na konci dne a nakonec ho získal maďarský jezdec Adam Kovacs, který byl v obou rozjížďkách neomylný. Honza Wagenknecht se musí spokojit s titulem vicemistra. Třetí místo obsadil Martin Venhoda, který měl ale stejný počet bodů s Petrem Rathouským. O konečném pořadí rozhodl ve prospěch Martina Venhody až větší počet lepších umístění v sezóně.

MX2 junior

MX dvojky jsou jedinou závodní třídou seriálu MMČR juniorů, kde se o titulu rozhodlo předčasně. Dušan Drdaj si ho zajistil v minulém závodě a do posledního podniku už nemusel nastoupit. Martin Vondrášek může slavit druhé místo celkově a Jiří Matějec doplňuje třetí příčkou stupně vítězů letošní sezóny.

Všem jezdcům gratulujeme k dosaženým výsledkům, pořadatelům děkujeme za skvělou sezonu a těšíme se na vyhlášení výsledků 19. října v Brně.

Sdílet