Fryštácká Retro rally ukončila pohárovou sezónu

V sobotu 21. září 2019 se premiérovým ročníkem Fryštácké Retro rally uzavřel letošní seriál MČR – Pohár historických vozidel Asociace veteran car clubů Autoklubu ČR. Pořadatelem orientační soutěže veteránů byl zlínský Rally auto klub v AČR.

Centrem soutěže bylo na náměstí Míru ve Fryštáku. Probíhala tady výstava vozidel, start i cíl soutěže. Technická přejímka a slavnostní vyhlášení se konaly ve slavnostních prostorách radnice, kterou pořadatelům poskytlo Město Fryšták. Úderem jedenácté hodiny vozidla podle čísel v určených časových intervalech startovala do soutěže. Posádky jely podle itineráře s orientačními body podle ujetých kilometrů od startu a po cestě je čekaly zajímavé úkoly. Tím nejzáludnějším byl odhad vzdálenosti z jedné kontroly na trati vzdušnou čarou do Chebu. Orientační soutěž byla rozdělena do dvou etap, v cíli úvodní účastníky čekala jízda zručnosti. Délka soutěže byla kolem 80 kilometrů a vedla přes Zlín krásnou krajinou Hostýnských vrchů, účastníci vystoupali i na Troják.

Časové kontroly byly vybaveny profesionálními světelnými panely, podle kterých se všichni účastníci řídili, což přineslo do kolony vozidel závodnické vzrušení a atmosféru „ostré“ rally.

„Pořadatelé si zaslouží poděkování za výborně připravenou soutěž, na to, že se jednalo o první ročník, nastavili laťku hodně vysoko. Bylo to opravdu důstojné ukončení letošního Poháru historických vozidel,“ ocenil po slavnostním vyhlašování výsledků František Čečil, viceprezident Autoklubu ČR pro zájmovou činnost, který se Fryštácké Retro rally zúčastnil i jako soutěžící. „Skvěle zorganizovaná akce, příjemné prostředí náměstí ve Fryštáku a důstojné prostory radnice při přejímce a vyhlašování jen podtrhly výborně připravenou soutěž,“ doplnil Pavel Konečný, výkonný ředitel Autoklubu ČR.

Pořadatelé děkují všem partnerům akce, kteří přispěli svým dílem k jejímu uskutečnění – Městu Fryšták za vypůjčení náměstí a prostor radnice, firmě Dorbas s. r. o. za finanční podporu, firmě Svoboda a Březík – Pečivo s. r. o. za voňavé pečivo pro účastníky a Rádiu Zlín za mediální propagaci a účast promo týmu na akci.

Výsledky zde

Sdílet