Autoklub ČR vstupuje do esportu

Obrovský rozmach zažívá v posledních letech oblast elektronického sportu – esportu – soutěžního klání hráčů počítačových her. Autoklub České republiky jde s trendem a stal se partnerem seriálu ICONIC & FAMOUS CHAMPIONSHIP, který je seriálem okruhových závodů ve hře Project CARS 2 na platformě Playstation 4. V loňském roce se tohoto šampionátu na světově nejpokročilejší závodní simulaci zúčastnilo více než 50 jezdců, z nichž některé můžete potkávat i na tratích reálných závodů.

Úroveň virtuálního závodění je v České republice na velmi vysoké úrovni. Většina jezdců se tréninku věnuje opravdu poctivě a dostat se do špičky v jednotlivých seriálech tak není vůbec jednoduché. Špičková je i technická stránka, hodně často jezdci využívají simulátory pro trénink před reálnými závody, zejména na okruzích. Všechny závody v seriálu ICONIC & FAMOUS jsou inspirovány skutečnými, a jak už název napovídá, tak jsou vybrány ty ikonické a nejznámější, stejně tak soutěžní vozy.

Šampionát nyní chystá druhý ročník, který odstartuje v říjnu letošního roku. Jezdce čeká 10 závodních večerů, které zakončí březnový závod Grand Prix Formule 1 na trati v Monte Carlu s formulemi z roku 1986. Každý z těchto závodů budete moci sledovat živě na YouTube.com, kde vás závodem provede komentátor jako ve světě reálných závodů. Závody mají jasně definovaná pravidla, o jejichž dodržování se stará zkušený tým administrátorů s tím, aby klání probíhala také v duchu fair-play.

Do seriálu se můžete přihlásit i vy! Stačí se registrovat na www.if-champ.cz. K závodění potřebujete hru Project CARS 2 na platformě Playstation 4 a dobré připojení k internetu. V registračním formuláři vyplníte údaje potřebné ke startu v seriálu a můžete se pustit do kvalifikačních závodů. Ty budou probíhat od 2. října a poměřit své síly budete moct i se zástupcem týmu Autoklubu České republiky. Celé startovní pole bude po kvalifikaci rozřazeno do několika výkonnostních skupin. Každý si tak najde svého soupeře, se kterým si bude moc užít napínavé souboje. Na vítěze pak čekají hodnotné ceny od partnerů soutěže.

Sdílet