ÚSPĚŠNÁ SEZÓNA ČESKÝCH AUTOKROSAŘŮ

Drama až do finálových přinesl závěrečný podnik ME v autocrossu v italské Maggioře. Kromě nejsilnější divize Super Buggy, kde se stal předčasně šampionem Bernd Stubbe, se ještě bojovalo o tituly mistrů Evropy a Česká republika měla v tomto souboji několik favoritů.

V divizi Junior Buggy zajel skvělé finále Kuba Novotný, v závěru dokázal předjet soupeře, dokončil jako druhý a stal se tak vicemistrem Evropy, v obklíčení sourozenců Van Der Puttenových.

Petr Nikodém v Buggy 1600 měl nakročeno k titulu a do finále startoval z první řady. Bohužel zůstal stát na startu a tím pádem bylo rozhodnuto. Nicméně z titulu vicemistra nemusí být zklamaný. Druhým vicemistrem se stal Milan Vaněk, takže v šestnáctistovkách máme dva jezdce na stupních vítězů.

Finálová jízda v divizi Touring Autocross přinesla dramatický moment hned v úvodu, když Furazhkin kolidoval s naším Otou Výborným a o svodidla urazil levé přední kolo. Tím se otevřela cesta k titulu Otovi Výbornému, který sice zvítězil, ale později na základě podaného protestu došlo k úpravě konečných výsledků. Otakar Výborný je nakonec vicemistrem Evropy. Druhým vicemistrem v „plechovkách“ se stal Lukáš Červený, takže i tato divize nám přinesla dvě cenné trofeje. Václav Fejfar odstoupil už v prvním tréninku pro poruchu motoru.

V nejsilnější divizi Super Buggy dosáhl na titul vicemistra Radek Jordák.

Čeští autokrosaři mají za sebou opět velmi úspěšnou sezónu a patří jim velká gratulace.

JUNIOR BUGGY

  1. místo Bart Van Der Putten

  2. místo Jakub Novotný

  3. místo Chantal Van Der Putten

BUGGY 1600

  1. místo Mercier Vincent

  2. místo Petr Nikodém

  3. místo Milan Vaněk

SUPER BUGGY

  1. místo Bernd Stubbe

  2. místo Radek Jordák

  3. místo Ervins Grencis

TOURING ATOCROSS

  1. místo Matvey Furazhkin

  2. místo Otakar Výborný

  3. místo Lukáš Červený

Sdílet