ME V TRIALU ZAKONČILO SEZÓNU V BŘEZOVÉ u sokolova

O víkendu se v Březové u Sokolova konal poslední letošní podnik Mistrovství Evropy v trialu a v naší republice se tak rozhodovalo o mistrech Evropy pro tento rok. Fanoušci šlapaček mohli sledovat závěrečné klání evropské trialové špičky ve všech kategoriích, včetně několika našich zástupců.

V ČR se jela Evropa už po šestnácté, premiérově v roce 1974, kdy se do tehdejšího Československa poprvé sjela světová špička trialu. Naši jezdci a pořadatelé tak mohou navazovat na dlouholetou tradici, kterou u nás tato disciplína má.

Pořadatelé připravili v Březové krásnou přírodní trať, závod byl vypsán jako dvoudenní, ale každý den se jely jiné kategorie. Celkem pět evropských kategorií doplnily další čtyři „nemistrovské“ třídy International.

V sobotu startovaly kategorie Women a Youth, doplněné o stejné kategorie ve třídě International. Pěkné šesté místo v kategorii Youth obsadil David Fabián. Petra Budínová si vyjela stříbro v kategorii Women International.

V neděli se jela hlavní kategorie European Championship, kde se nejlépe z našich dařilo Martinu Křoustovi. Ten má na svém kontě neuvěřitelných 120 startů v evropském šampionátu a v Březové skončil jako šestý.

Mistrem Evropy v hlavní kategorii se stal Marcelli Gabriel Carrballido, který posbíral celkem 355 bodů. Druhý skončil Tournour Gianluca a třetí místo patří Gelabertovi Aniolovi. Martin Matějíček obsadil jedenácté místo, Martin Křoustek šestnácté.

Sdílet