Začíná 30. šestidenní minikár

Závodní areál AdventureLand zná jistě řada příznivců motorismu. V následujícím týdnu bude okruh nedaleko Bělé pod Bezdězem patřit minikárám. Dnes startuje jubilejní ročník Mezinárodní šestidenní. Do středočeského města se tento závod vrací po pěti letech.

Po dvou letech ve Slovenském Hlohovci a dvou v Ústí nad Orlicí se třicátého ročníku ujali opět středočeští pořadatelé, kteří mají s podobnými akcemi bohaté zkušenosti.

 

Závody s tradicí

Šestidenní závody jsou oblíbenou a prestižní součástí minikárové sezony. Konají se tradičně na začátku letních prázdnin před závodní přestávkou, která potrvá do konce srpna. Po včerejším slavnostním zahájení je dnes na programu úvodní etapa. Až do pátku budou závodníci bojovat na kopcích AdventureLandu. Kouzlo tohoto závodu je v tom, že narozdíl od jiných seriálů neodpouští chyby. Všech šest etap se sčítá a ten, kdo chce být na konci nejlepší, by tak neměl ani jednou zaváhat.

 

Třicátý ročník

Historie šestidenní sahá do roku 1987. Tehdy se myšlenka na týdenní závody zrodila v Náchodě. Tamtéž byl uspořádán i druhý ročník a odstartovala se tak dlouholetá tradice. Nepsaný zvyk, že jednotliví pořadatelé budou organizovat vždy dva ročníky v řadě vydržel až do roku 2004. Poté se toto pravidlo ne vždy dodržovalo a v letech 2009, 2011 a 2012 se šestidenní dokonce nekonala vůbec. Proto je letošní ročník kulatý, třicátý. Věřme, že bude povedený stejně, jako byla řada předchozích.

Sdílet