Autoklub ČR se Zelenou vlnou a Platformou VIZE 0 motoristům

Spolupráce Autoklubu ČR, Zelené vlny Českého rozhlasu a Platformou VIZE 0 poskytuje pevnou oporu všem motoristům, kteří vyrazí na letní prázdniny do zahraničí. S nově připravenou sekcí na webu Autoklubu ČR přinášející přehled komplexních informací o cestování mohou motoristé využít i aktuální dopravní zpravodajství Zelené vlny. Platforma VIZE 0 pak primárně cílí na informace spojené s problematikou bezpečnosti silničního provozu.

 

V nové sekci webu Autoklubu ČR najdete široké spektrum informací – například zásady pro bezpečnou jízdu do vzdálené zahraniční destinace, klíčová pravidla pro bezproblémovou jízdu po evropských dálnicích, informace ohledně používání kamer v automobilech a také detektorů radarů. Stačí na hlavní stránce kliknout na sekci Autoklub ČR, a jeden z bodů této části je Vozidlem do zahraničí, odkaz autoklub.cz/zahranici

Zelená vlna přináší řidičům aktuální a ověřené zprávy o dění na dálnicích a silnicích. Informace získávají z mnoha zdrojů, jedním z nejdůležitějších jsou dobrovolní zpravodajové Zelené vlny. Do Zelené vlny tak můžete přispět i vy! Dispečink Zelené vlny je bezplatná a nonstop fungující telefonní linka: 800 553 553. Radiožurnál jako jediné rádio v Česku vysílá dopravní zpravodajství 24 hodin denně.

Platforma VIZE 0 spojuje a koordinuje individuální projekty, které sdílí informace, zkušenosti a metodiky s cílem k systémovým a koncepčním změnám v oblasti dopravní bezpečnosti. Vytváří silnou strukturu cílící na rozvoj bezpečnosti. Motoristé tak mají možnost získat komplexní informace, které mohou vést k obecnému zlepšení situace na silnicích, a to hlavně v době prázdnin a dovolených, kdy vyjíždí mnoho řidičů na delší cesty.

Autoklub České republiky se svými partnery přeje všem motoristům mnoho šťastných kilometrů při cestách na prázdniny, letní dovolené a hlavně bezproblémový návrat zpět do domovů!

Sdílet