KRYŠTOF KOUBLE VYBOJOVAL V ŘECKU DRUHÉ MÍSTO

Čtvrtý podnik Mistrovství světa v Enduru se konal v řeckém Serresu. Skvělý výsledek zaznamenal člen Dukly Praha a reprezentant ACCR Czech Talent Teamu – Kryštof Kouble, když obsadil stříbrnou příčku. Další náš reprezentant Patrik Markvart si z Řecka odvezl body za dvě šestá místa.

Kryštof Kouble zazářil v Mistrovství světa už před rokem v italském horském městě Edolo, kam odjel s naší reprezentací sbírat zkušenosti před šestidenní soutěží v Chile. První den soutěže obsadil ve své třídě Junior 2 parádní třetí místo. Český jezdec se tak po dlouhé době dostal na stupně vítězů v Mistrovství světa.

V polovině června pokračoval letošní světový šampionát v řeckém Serresu. Kryštofovi se podařilo zajet skvělý závod a svůj loňský úspěch posunul ještě o jeden stupínek výš, když obsadil krásné druhé místo. Co k tomu dodat. V předchozích podnicích Mistrovství světa endura jsem si uvědomil, že to, co se mi povedlo minulý rok v Edolu, pro mne bylo jako sen. Že se mi podařilo zajet dobrý výsledek, který se ale v tvrdé konkurenci nemusí opakovat. V Serresu jsem obsadil druhé místo a to je neskutečný pocit a velká motivace do dalších tréninků. Celý víkend mi dal zase strašně moc zkušeností a vím, na co se dál zaměřit. Světové soutěže jsou velmi těžké, prověří nejen rychlost, ale i jezdecký um a vytrvalost. Je nutné jezdit s těmi nejlepšími a sbírat drahocenné zkušenosti. Není to žádná sranda si na to zvyknout,“ komentoval řecký úspěch Kryštof Kouble a dodal: „Děkuji všem za obrovskou podporu a pomoc.“

 

Z řeckého podniku se celý ACCR Czech Talent Team přesunul k dalšímu závodu MS v Itálii. Tady do cesty našim jezdcům vstoupila nebo spíše vjela smůla v podobě nepozorných řidičů, kteří na stejném kruhovém objezdu vjeli dvěma našim reprezentantům do cesty. Nejprve Patriku Markvartovi, který z nehody vyvázl s naraženou pánví a mohl pokračovat v soutěži apozději také Kryštofovi Koublemu, který přeletěl přes kapotu a s vykloubeným zápěstím musel odstoupit.

 

 

 

Sdílet