Čeští minikáristé dominovali v Evropském poháru

Závodníci z České republiky ovládli úvodní závod Evropského poháru, který se dnes jel ve slovenské Žilině. Zvítězili ve všech pěti věkových kategoriích a zaznamenali tak úspěšný vstup do seriálu.

Vítězství do středních Čech a na severní Moravu

Nutno podotknout, že slalomovým minikárám se na vrcholové úrovni v současné době věnují pouze dva státy, přesto úspěchy v přímé konfrontaci s našimi východními sousedy potěšily a jsou povzbuzením pro české závodníky do dalších bojů.

O velkém úspěchu dnes mohou hovořit oba kopřivničtí bratři Procházkovi. Mladší Filip ovládl kategorii M1 a starší Jakub navázal na vítězství z Olšan z minulého týdne a opanoval kategorii M2. Spokojeni jistě budou rovněž v Mladé Boleslavi. A to především díky vítězství Elišky Slavíkové v kategorii M3 a Jana Šimůnka v M4. Prvenství v dospělé kategorii M5 veze ze Žiliny Petr Zvířecí z klubu ve středočeské Libři.

 

Slovensko má mladé naděje

Čeští minikáristé sice obsadili první příčky, ale zároveň je třeba zmínit a ocenit, kolik závodníků toho nejnižšího možného věku nasadilo do závodu, který se jel zároveň jako domácí pohár, Slovensko. Poměr jezdců v kategorii M1 jasně vyzníval pro domácí a to značí velký příslib do budoucna a naději, že tradiční vzájemné souboje českých a slovenských minikáristů jen tak neskončí.

Evropský pohár je tříkolový seriál. Jeho další díly se uskuteční na českém území. V červnu v Těrlicku a v září v Ústí nad Orlicí.

Sdílet