FIM SIDECARCROSS – GP CZECH REPUBLIC

Čtvrtý díl Mistrovství světa v sajdkárkrosu se konal ve dnech 11. a 12. května v Kramolíně u Nepomuku. Náročnou trať si už v minulém ročníku oblíbila světová i domácí špička a možná i díky tomu se přihlášky do závodu jen hrnuly. České fanoušky potěšila účast osmi našich posádek.

Do sobotních kvalifikačních jízd nastoupili bratři Hrochovi, Boukalovi, Pečovi a dvojice Kolenčík – Hejhal, Černý – Musil, Pokorný – Čiko, Kalinovský – Liška nebo Pudlo – Vitoň. Kvalifikace jsou vždy mimořádně atraktivní, protože rozhodují o účasti v závodních jízdách.

Ve třech předchozích podnicích se nejlépe vedlo dvojici Bax – Stupelis, úřadujícím mistrům světa Vanluchene – van den Bogaart a posádce Willemsen – Rostingt. Kolem druhé dvacítky se pohybovali bratři Boukalové a bratři Hrochové. Další české posádky jsme mohli sledovat právě v domácí GP.

Průběh podniku zkomplikovala studená fronta, která přinesla výrazné ochlazení a déšť. Po několika odjetých kolech na rozbahněné trati byly posádky k nerozeznání. Dramatické závody sledovalo i přes nepřízeň počasí hodně diváků, kteří přišli podpořit kompletní světovou elitu i naše domácí posádky. Vítězství z deštivého Kramolína si nakonec odváží dvojice Vanluchene – van den Bogaart před druhou posádkou Dierckens – Bax a třetími Hermans – Musset. Do první dvacítky se propracoval Kolenčík s Hejhalem a Černý s Musilem. Světové body vybojovali i bratři Boukalové a Hrochové.

 

Foto: Martin Husár

@vandraqstudio

Sdílet