ÚVODNÍ PODNIK ME V ENDURU ČECHŮM VYŠEL

Velmi nepříznivé počasí provázelo úvodní podnik evropského šampionátu v disciplíně Enduro. Zima, silný déšť, bouřka a krupobití, takové podmínky panovaly oba závodní dny v Portugalsku. Úvodní podnik dokončilo pouze 56 jezdců. Českým reprezentantům se ale vedlo velmi dobře.

Dokonalou prověrkou všech účastníků byla už sobota a to nejen kvůli počasí. Pořadatelé totiž umožnili plnohodnotný servis pouze v jedné ze tří časových kontrol. Všudypřítomné bahno vše jen komplikovalo a doprovody měly plné ruce práce s přípravou čistých brýlí a suchých rukavic.

Druhý den portugalského klání se jel na stejných tratích jako v sobotu, ale ty se po prvních průjezdech změnily v rozbahněná koryta. Některé úseky musely být zkráceny nebo úplně zrušeny.

Po zdravotních komplikacích v úvodu sezóny předvedl skvělý výkon Kryštof Kouble, který dominoval celý víkend a zvítězil nejen ve své třídě E2/3 junior, ale také v absolutním pořadí. Patrik Markvart zvítězil ve třídě 250 4t v sobotu i v neděli a z Portugalska si odvezl plný počet bodů, stejně jako Jirka Hádek ve třídě Over 250 2t. V kategorii žen obsadila Zuzka Nováčková v součtu druhé místo za sobotní vítězství a nedělní třetí pozici. Dalším medailistou je Jakub Hroneš, který v součtu obsadil druhou pozici ve třídě Over 250 2t. Adolfa Živného potrápily technické problémy, ale díky odstoupení několika jezdců dokončil soutěž na druhém místě ve třídě 250 2t.

Úvodní evropský podnik tak českým zástupcům i přes nepřízeň počasí vyšel velmi dobře. Na stupních vítězů byla několikrát slyšet česká hymna a naši jezdci opět ukázali, že v Enduru patříme mezi evropské i světové velmoci. Všem patří velké poděkování a gratulace.

Sdílet