AKTUALITY Z 254. ZASEDÁNÍ PREZÍDIA AUTOKLUBU ČR

Ve znamení vrcholících příprav na letošní sezónu se neslo 254. zasedání Prezídia Autoklubu ČR, které proběhlo v úterý 12. března 2019. Vedle aktuálních bodů Prezídium schválilo termín letošní výroční konference, uskuteční se v sobotu 23. listopadu 2019.

Prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček v úvodu shrnul dění posledních týdnů. V únoru proběhla pracovní zasedání mezinárodních federací, na kterých zástupci Autoklubu ČR výrazně uspěli. Tomáš Kunc získal ve FIA nominaci na komisaře závodů Formule 1, v rámci FIM pak Matěj Smrž jako nový komisař pojede na čtyři závody světového šampionátu superbiků. „Stejně tak bych chtěl pochválit Pavla Karkoše, ale i všechny naše zástupce v komisích automobilové a motocyklové federace, patří k těm nejaktivnějším,“ zdůraznil Jan Šťovíček. Připomněl i historický úspěch v žebříčku národů Champions League FIA, ve kterém se Česká republika umístila na fenomenálním druhém místě za Itálií, když předstihla takové motoristické velmoci, jako jsou Francie, Německo, nebo Velká Británie. Jan Šťovíček kladně zhodnotil úspěšné jmenování reprezentantů pro letošní sezónu v klubovém domě, kterého se účastnila celá špička našeho motorsportu.

Výkonný ředitel Autoklubu ČR Pavel Konečný shrnul průběžné plnění úkolů pro rok 2019, jak byly uloženy poslední výroční konferencí. Informoval o rozvoji marketingových a ekonomických aktivit,  o novém benefitním programu pro členy, který přináší více výhod v oblasti služeb a produktů pro motoristy, ale například také slevy vstupného na vybrané sportovní podniky.

Zimní motoristickou sezónu shrnul Petr Moravec, viceprezident pro motoristický sport. V závodech mistrovství světa na ledové ploché dráze jsme se Švédskem a Ruskem patřili k nejpočetnějším výpravám. Petr Moravec pochválil holické pořadatele za uspořádání závodu mezinárodního mistrovství republiky v ploché dráze na ledě, které se konalo přes extrémně teplé počasí. Stanislav Kafka, viceprezident pro automobilový sport, informoval o průběhu školení činovníků.

Jakub Vymazal, viceprezident pro péči o děti a mládež, představil plán projektů pro tento rok. Nechybí mezi nimi rozvoj aktivit Nadačního fondu Autoklubu ČR na podporu talentované mládeže, ale také projektů Motorsport do škol a Fair play. František Čečil, viceprezident pro zájmovou činnost, zhodnotil úspěšné představení Autoklubu ČR a Asociace Caravan Clubů AČR na veletrhu For Caravan v Praze. Nový předseda asociace karavanistů Vladimír Chomát doplnil, že naše expozice s pěti historickými vozy sklidila velký zájem návštěvníků.

Předseda Klubu závodníků veteránů Autoklubu ČR Evžen Erban připomněl, že v sobotu 16. března se v klubovém domě koná setkání členů spojené blahopřáním jubilantům.

Členové Prezídia kladně zhodnotili zasedání Motocyklové asociace zemí střední Evropy MACEC v Praze. Autoklub ČR se členem MACEC stal na podzim loňského roku a na pražské valné hromadě konané poslední únorový víkend v klubovém domě již byl Petr Moravec zvolen viceprezidentem asociace. „Svědčí to o naší úspěšné mezinárodní diplomacii a postavení, které má dnes Autoklub v rámci světových federací. V MACEC nejsme členem, který by byl přibrán, ale naopak asociaci chceme ještě více aktivizovat. Od začátku jsme dali najevo, že se chopíme vesla a budeme udávat směr,“ komentoval Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR, který je od prosince loňského roku členem představenstva, vrcholného řídícího orgánu Mezinárodní motocyklové federace.

Příští zasedání Prezídia Autoklubu ČR se uskuteční v úterý 14. května 2019.

Sdílet