V pátek budou plochodrážníci bojovat o postup do MS juniorů

Na pardubický plochodrážní stadion se po roce vrací v pátek 19. 5. 2017  boje o postup do seriálu finálových závodů mistrovství světa juniorů. Na stadionu, který je nejčastějším místem, kde junioři bojují o tituly mistrů světa nebo Evropy ve své kategorii se pojede již dvacátý závod z toho jedenáct jich bylo finálových. To samozřejmě svědčí o tom, že pardubičtí pořadatelé se těmto šampionátům věnují a patří krom závodu o Zlatou přilbu mezi klubové priority. 

 
Jezdci jedenácti zemí utkají o čtyři postupová místa do bojů do seriálu tří finálových závodů o titul mistra světa. Čeští jezdci Patrik Mikel, Zdeněk Holub a Josef Novák budou mít velmi těžkou úlohu. Patrik Mikel, který v letošním roce reprezentuje pardubický klub udělal velký výkonnostní vzestup a chtěl by se o postup poprat, zvláště když v posledních závodech dokázal porážet i jednoho z našich nejlepších juniorů posledních let Zdeňka Holuba, který neprožívá i vzhledem ke zranění nejlepší sportovní období, ale i ten by v Pardubicích překvapit mohl. Posledním českým jezdcem ve startovní listině je další domácí jezdec Josef Novák. Ten si vybojoval místo ve startovní listině při posledním měření sil našich juniorů a už to je pro něho velký úspěch.
Proti nim stojí třeba i vynikající polský jezdec Maksym Drabik, loňský vítěz tohoto kvalifikačního závodu, kterého následně z dalších bojů vyřadilo zranění. Ve startovní listině najdeme také pátého jezdce loňského šampionátu Dána Patrika Hansena, ten v Pardubicích pravidelně obsazuje stupně vítězů. Švéd Wenestam loni přišel o postup do finále jen velmi těsně, když v Pardubicích obsadil šesté místo, při zranění Drabika tedy první nepostupové. Překvapit však mohou i další.Třeba Australan Brady Kurtz, který ve startovní listině nahrazuje omluveného ruského jezdce. Zvláštností je i očekávání od druhého polského juniora Dominika Kubery z Leszna o jehož výkonu bude z Pardubic v přímé reportáži doslova jízdu od jízdy referovat rádio Elka.
Vstupné je tradičně 100 Kč, děti do 15 ti let mají vstup zdarma. Začátek závodu je v 18:00 hodin, trénink je od 14:00 hodin.

Sdílet